Home / Najave / Pametne kamere prepoznale čovjeka među 60.000 ljudi

Pametne kamere prepoznale čovjeka među 60.000 ljudi

KINESKA policija uspjela je pomoću tehnologije za prepoznavanje lica locirati i uhititi čovjeka koji je na pop koncertu bio u publici od čak 60.000 ljudi.
31-godišnji čovjek, poznat samo kao ”gospodin Ao”, bio je tražen zbog ”ekonomskog kriminala”. Bio je na koncertu pop zvijezde Jackyja Cheunga, jednog od najpoznatijih kineskih pjevača, u gradu Nanchangu prošlog vikenda kad ga je policija uhvatila.
Policija kaže da je Ao bio ”šokiran” kad je uhvaćen, prenosi BBC.
Kamere su ga prepoznale na ulazu na koncert
Kina, kako sama kaže, ima ”najveću mrežu nadzornih kamera na svijetu” od preko 170 milijuna nadzornih (CCTV) kamera, koju planira dodatno proširiti. Aoa je policija identificirala kad su ga kamere snimile na ulazu u koncert, a uhitila ga je kad je sjeo s drugim posjetiteljima.
”Osumnjičenik je izgledao potpuno zatečen kad su ga odveli. Nije mislio da će ga policija moći uhvatiti u gomili od oko 60.000 ljudi toliko brzo”, rekao je policijski časnik Li Jin za kinesku agenciju Xinhua. Objasnio je da je nekoliko kamera na ulazima na koncert bilo opremljeno tehnologijom za prepoznavanje lica.
”Da sam znao, ne bih išao na koncert”, rekao je Ao na snimci s policijskog ispitivanja koju su objavili kineski mediji.
Kina je svjetski lider u tehnologiji za prepoznavanje lica 
Ovo nije prvi put da je kineska policija uhvatila osumnjičenika koristeći sustav za prepoznavanje lica. U kolovozu prošle godine, policija u provinciji Shandong uhitila je čak 25 osumnjičenika na Međunarodnom festivalu piva u Qingdau.
Kina je svjetski lider u tehnologiji za prepoznavanje lica i redovito podsjeća svoje građane da će primjenom te tehnologije građanima biti praktički nemoguće pobjeći vlastima.
Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)