Home / After Work / LifeStyle / FANTASTIČNI LIVERPOOL RAZBIO CITY Kloppova momčad ostavila Guardiolinu bez ijednog udarca u okvir (3:0)

FANTASTIČNI LIVERPOOL RAZBIO CITY Kloppova momčad ostavila Guardiolinu bez ijednog udarca u okvir (3:0)

CITY JE ove sezone odigrao 40 minuta izrazito lošeg nogometa. I u tih 39 minuta primio je šest golova. Svih šest od Liverpoola. Tri su im Redsi utrpali prije nešto manje od tri mjeseca u devet minuta onog ludog derbija u Premiershipu. Liverpool je u toj utakmici vodio 4:0, a na kraju se grčevito branio da sačuva 4:3.

No, večeras u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nije napravio takvu pogrešku. Momčad Jürgena Kloppa je u prvu 31 minutu prožvakao, progutao i ispljunuo nevidljivi City na Anfieldu, ali ovaj put nije prokockao golemih 3:0 i taj rezultat nosi na uzvrat na Etihad za tjedan dana.

Bio je to City kakvog nismo navikli gledati ove sezone. Spor, neinventivan, preplašen i prepun početničkih pogrešaka. Vjerovali ili ne, bez ijednog udarca u okvir. Tko zna, možda su ih uzdrmale one baklje i boce kojima su im Liverpoolovi navijači gađali i razbili autobus kojim su došli na Anfield.

No previše isprika nemaju. Nisu odigrali ništa, a Liverpool je, pogotovo uvodnih pola sata, bio jednostavno briljantan. Kloppov stroj neodoljivo je podsjećao na onu Borussiju koja je negdje u ovo vrijeme prije pet godina s 4:1 razmontirala Real Madrid. Samo što je ovaj Liverpool vjerojatno bolja momčad od te Borussije.

Kao da ih je netko pustio s lanca, Salah, Mane i društvo razletjeli su se Anfieldom i od prve minute suludim pritiskom unijeli golemu nervozu u redove Cityja. Inače pouzdani David Silva i De Bruyne griješili su u lakim pasevima i dodavali lopte u noge protivnicima koji su kaznili baš svaku, i najmanju njihovu grešku.
U 12. minuti je Leroy Sane potpuno nepotrebno dodao loptu u noge Salahu na 30-ak metara od Liverpoolova gola, a kontra je bila ubojita. Egipćanin je prenio loptu do protivničkog šesnaesterca i uposlio Firmina koji je loše pucao. No lopta se odbila Brazilcu nazad u noge i on je uspijeva prebaciti do Salaha koji s pet metara takve šanse ne promašuje.

Ionako naelektrizirana atmosfera na Anfieldu u tim trenucima skočila je od usijanja, a to je bilo ozračje u kojemu se gosti očito nisu snašli jer su ulazili iz pogreške u pogrešku. U 21. minuti ostavili su golemi prostor ispred svojeg šesnaesterca koji Milner majstorski koristi i nalazi Oxlade-Chamberlaina. Očito inspiriran ambijentom, “The Ox” je raspalio s 25 metara kao da mu je zadnje i pogodio malu mrežicu za 2:0.

Potpuni potop režirao je Nicolas Otamendi u 31. minuti. Argentinac je ničim izazvan odlučio da je on taj koji će povući loptu 30-ak metara i izgubio je oko centra. Kazna je bila munjevita. Lopta dolazi do Salaha na desnoj strani, Laporte mu ostavlja nepokrivenu lijevu nogu, a s njom Egipćanin zabija ili asistira. Birajte. Sjajan centaršut na vrh peterca Sadio Mane glavom zakucava u gol za nestvarnih 3:0.

Guardiola u nevjerici, Anfield u ekstazi, a City kao momčad koja se bori za opstanak i boga moli da ne primi šest, sedam komada. No to je bilo praktički sve što smo do kraja susreta vidjeli od obje momčadi. City ionako nije odigrao ništa. Liverpool je do poluvremena nastavio ganjati Cityjeve igrače po terenu i, da je Van Dijk u sudačkoj nadoknadi bio precizniji, moglo je biti i 4:0.

No Klopp je puno toga naučio iz onog spomenutog revolveraškog obračuna na Anfieldu u siječnju (4:3) i ovaj put nije dopustio da mu golema prednost ni u jednom trenutku ne dođe u pitanje. Puno je boljih veznih linija u Europi od Oxlade-Chamberlain – Henderson – Milner, no Liverpoolova trojka u sredini pregazila je izgubljenog Gundogana, Fernandinha i Davida Silvu koji je odigrao vjerojatno najlošiju utakmicu ove sezone. Uostalom, kao i cijela momčad.

City je do daha došao u 52. minuti kad je Mohamed Salah morao izaći zbog ozljede. Egipćanin se primio za preponu i Klopp nije želio ništa riskirati i u igru je stavio Wijnalduma. U tom trenutku kao da je netko ugasio Liverpool ili ga barem spustio dvije brzine niže. Nestalo je presinga na zadnju Cityjevu liniju, nestalo je agresivnosti, ali Redsi nisu gubili glavu. Mudro su se zatvorili ne dopustivši ni trenutak dekoncentracije i City je izgledao kao da ne bi zabio gol da se igralo još dva dana.

Je li ovo gotovo? Pa, vjerojatno nije, ali možemo reći da je Liverpool jednom i pol nogom prošao u polufinale. Da je City uspio ugurati nešto u Kariusovu mrežu, nitko se protiv njih ne bi kladio za tjedan dana na Etihadu. No, ovako s tri gola zaostatka, odnosno pet ako prime gol u uzvratu, šanse su im dosta male. Nećemo reći nikakve, ali trebat će im čudo u rangu onog Barceloninog protiv PSG-a da se dokopaju sljedeće runde…

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)