Home / Vijesti / Regija / DETALJI KRVOPROLIĆA KOJE JE UŽASNULO MALO BARANJSKO MJESTO Majka kuhinjskim nožem izbola sina, a onda čak 7 sati skrivala dokaze pa zvala pomoć

DETALJI KRVOPROLIĆA KOJE JE UŽASNULO MALO BARANJSKO MJESTO Majka kuhinjskim nožem izbola sina, a onda čak 7 sati skrivala dokaze pa zvala pomoć

Mladen N. (61) preminuo je od posljedica ranjavanja kuhinjskim nožem u predjelu leđa, koje se dogodilo u četvrtak 22. ožujka oko 14 sati u obiteljskoj kući u baranjskom mjestu Grabovac. Kako sumnja policija, smrtonosne povrede nanijela mu je njegova 82-godišnja majka Julijana.

Umro u bolnici

Od posljedica ranjavanja Mladen je preminuo dan poslije u KBC-u Osijek, nakon čega je njegova majka privedena pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinila ubojstvo. U subotu joj je, pak, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio jednomjesečni istražni zatvor i provođenje psihijatrijskog vještačenja “zbog opravdane bojazni da bi na slobodi mogla ponoviti isto ili slično kazneno djelo prema drugim osobama, pa tako i prema sebi.

Vještačenjem bi se trebalo utvrditi postoji li realna opasnost da bi boravkom na slobodi mogla ugroziti druge osobe, odnosno postoji li kod navedene, s obzirom na njeno zdravstveno stanje, sklonost ka činjenju kaznenih djela”.

Inače neuobičajenoj odluci suca istrage za žene u toj životnoj dobi prethodio je čitav niz okolnosti koje su uvjetovale određivanje istražnog zatvora.

Kako smo neslužbeno doznali, Julijana N. sinovo ranjavanje prijavila je čak sedam sati nakon što se ono dogodilo, točnije oko 21 sat u četvrtak 22. ožujka, što znači da mu nije na vrijeme pružila pomoć, odnosno pozvala Hitnu medicinsku pomoć.

Štoviše, sumnja se da je za to vrijeme uništavala i skrivala dokaze pa je tako primjerice utvrđeno da su oprana dva kuhinjska noža, ali i da su se događale još neke čudne radnje u cilju skrivanja i uništavanja dokaznog materijala.

Majka se žalila

Tek oko 21 sat ona je zvala Hitnu pomoć, pri čemu je dežurnom dispečeru rekla da joj se sin slučajno nabo na nož, na leđa, a onda je otrčala do prvih susjeda tražeći od njih flastere i da joj dođu pomoći.

Julijana N. je i kasnije u razgovoru s istražiteljima ponovila da se Mladen slučajno nabo na nož, odnosno da ga nije ona ubola. Nesretnik je kolima Hitne pomoći prebačen u KBC Osijek gdje su ga prvo reanimirali, a potom i operirali, no bitku za život izgubio je sljedećeg dana, u petak oko 13 sati. Njih su dvoje inače živjeli sami u dijelu Grabovca poznatom i kao Brestovac, u jednom od državnih stanova, a Mladen se nikada nije ženio.

Prošle je godine, uzevši otpremninu, otišao sa svog radnog mjesta u računovodstvu Belja. Neki mještani Grabovca s kojima smo razgovarali rekli su nam da je bio sklon alkoholu te da se njegova majka žalila da je zlostavlja, a kako smo doznali, policija je više puta u njihovoj kući intervenirala po dojavama vezanima uz obiteljsko nasilje.

izvor:Autor/Nikola Patković/JutarnjiList/

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)