Home / Ličnosti / Hrvatska-Lanac prostitucije istraga dovela do uglednih klijenata – „riječ je o 11 poduzetnika“

Hrvatska-Lanac prostitucije istraga dovela do uglednih klijenata – „riječ je o 11 poduzetnika“

Djevojka koju je 52-godišnjak bez prisile podvodio, imala je 11 klijenata.

Muškarac (52) iz Koprivnice, koji je sredinom jula završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja svoje 28-godišnje djevojke, na sudu će prema optužnici odgovarati za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije.

Potvrdili su to Podravskom.hr iz policije nakon što su koprivničkom Gradskom vijeću poslali ocjenu stanja sigurnosti za grad Koprivnicu u prošloj godini.

Policijski glasnogovornik Dražen Laljek potvrdio je kako svih 11 kaznenih djela potiče iz istog kaznenog predmeta koprivničke policije, koji su operativno završili u julu prošle godine. Drugim riječima, djevojka koju je 52-godišnjak bez prisile podvodio, imala je 11 klijenata.

Barem su ih toliko koprivnički policajci otkrili temeljem praćenja, snimanja razgovora i drugih mjera poduzetih tijekom kriminalističkog istraživanja, tako da će optuženi 52-godišnjak uskoro pred koprivničkim Općinskim sudom braniti optužbe za kaznena djela koja bi ga mogla stajati od šest mjeseci do pet godina iza rešetaka.

Policijski istražitelji utvrdili su kako je djevojka dobrovoljno pružala spolne usluge brojnim muškarcima i novac predavala svom partneru. Tokom izvida utvrđeno je kako je novac trošio na kocku.

Suđenje koje će vrlo skoro početi, bit će vrlo zanimljivo ako tužitelji predlože, a sud prihvati, svih poznatih 11 klijenata s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Riječ je o pretežito imućnim poduzetnicima starijim od 50 godina.

Sam službeni dio istrage do podizanja optužnice protekao je „glatko“, no vrlo je zanimljivo bilo tokom državnodvjetničkih izvida i obavijesnih razgovora policije. Ispitani su svi poznati klijenti, a provjeravalo se ima li još prostitutki u Koprivnici.

JL/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)