Home / Vijesti / BiH / Dodik: Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom

Dodik: Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik glasao je danas na biračkom mjestu broj 34 u opštini Savski venac.

Dodik je građansku dužnost obavio u 10 sati na glasačkom mjestu u Školi za dizajn u Krupanjskoj ulici.

Dodik i premijerka Srbije Ana Brnabić glasali su na istom biračkom mjestu.

“Srbija je zemlja koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj. Želim Srbiju koja je posvećena razvoju i boljitku i koja je zagledana i prema Srbima u okruženju, prije svega u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima poslije glasanja na biračkom mjestu 34 na Savskom vencu.

Dodik je rekao da Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom i dodao da je veoma zainteresovan za njenu stabilnost i snagu.

“Izbori su u svakoj zemlji, pa i Srbiji, jedan od oblika dokaza njene demokratičnosti. Ovo je važan dan za Beograd i za Srbiju, kao i druge opštine u kojima se održavaju izbori kako bi se na legitiman način dobili narodni predstavnici koji će voditi određene zajednice u budućem vremenu”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da već drugi put koristi pravo da glasa na izborima u Srbiji, podsjetivši da je prvi put glasao na parlamentarnim izborima.

Dodik je istakao da pravo glasanja koristi u skladu sa zakonima Srbije i poručio da je to pravo koje želi da ojača.

On je podsjetio i da se dugo godina zalaže da svi ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo i na državljanstvo Srbije.

“Ja ne koristim nikakva druga prava osim moja demokratska prava da mogu da glasam. Ne koristim prava ni socijalnog, ni zdravstvenog, ni penzionog, jer ta prava koristim u Republici Srpskoj. Ako je Srbija dala mogućnost da na ovaj način mogu učestvovati, ja to koristim i ništa više”, rekao je Dodik.

dodik-glasao

Ministar spoljnih poslova i šef SPS Ivica Dačić glasao je u 9.15 na biračkom mjestu broj 35 u opštini Savski venac. On je glasao u prisustvu supruge i sina Luke, koji je danas glasao po prvi put.

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je danas, nešto poslije 9. 15 časova, na biračkom mjestu broj 27 u zgradi „”Cepter internacional”“ na Novom Beogradu. Vučić je na biračko mjesto došao u pratnji kćerke Milice.

oz9ktkqturbxy83mjdln2yzzjaxzmnimmq5yjdhnzcxzjawzwvmnmrhmc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

U Beogradu se danas održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 1.606.693 birača, glasa se na 1.185 biračkih mjesta, od 7 do 20 sati, a za 110 mjesta u Skupštini grada Beograd bore se 24 izborne liste.

 

(Vijesti.ba;Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)