Home / Vijesti / BiH / KRAH PREMIJERA KONAKOVIĆA: “Jednoglasna” odluka o smjeni čelnika ZOI ‘84!

KRAH PREMIJERA KONAKOVIĆA: “Jednoglasna” odluka o smjeni čelnika ZOI ‘84!

Vlada Kantona Sarajevo odbila je na današnjoj sjednici inicijativu premijera Elmedina Konakovića da se smijene predsjednik i članovi Skupštine preduzeća ZOI ‘84, nakon čega bi uslijedila i smjena direktora Midhata Hubijara.

Kako saznajemo za smjenu Skupštine ZOI-ija bio je jedino Konaković, dok su svi ministri bili suzdržani.

– Odbijen je ovaj prijedlog o smjeni, jer nije imao podršku niti jednog ministra na današnjoj sjednici Vlade KS.  Konaković je očekivao jednoglasnu odluku i dobio je – njegov prijdlog za smjenu dobio je jedan glas, i to njegov! To bi trebalo značiti da ostaje Skupština i isti menadžment preduzeća – kazao je za direktor preduzeća ZOI'84 Midhat Hubijar.

Podsjećamo, sukob Konakovića i Hubijara traje već neko vrijeme a u centru sukoba je restoran Beneton na Bjelašnici.

Nakon što privatnici koji su držali restoran BENETTON na Bjelašnici nisu na vrijeme izmirivali svoje obaveze, upravljanje ovim ugostiteljskim objektom preuzela je firma ZOI 84’ na čijem je čelu Hubijar.

Restoran je poslovao pozitivno. I baš zbog toga, na njega je kako nam je to potvrđeno iz više izvora kako u SDA, tako i iz Vlade Kantona Sarajevo, “oko bacio” premijer Konaković. Sam je slao razne inspekcije!? u restoran samo kako bi pronašao bilo kakve nepravilnosti, što bi bio direktan izgovor da restoranom počne upravljati neki privatnik, u prijevodu neki njegov jaran.

Čak je u nekoliko navrata govorio i Hubijaru, kako sumnja da “neki privatnik prodaje svoje meso kroz ZOI-jev restoran”!? Kada je shvatio da naručene inspekcije nisu dale željene rezultate, premijer je odlučio krenuti frontalno na direktora ZOI 84’, kojem bi prema njegovim planovima pao izvještaj o radu na sutrašnjoj sjednici Skupštine KS, a on onda imao direktan povod da se smijeni Nadzorni odbor, a potom i direktor. Upravo to je bio ključni razlog što se sinoć na sjednici IO protivio da se skinu izvještaji o poslovanju KJKP među kojima je i ZOI 84′ sa sjednice Skupštine KS.

Nažalost, iako se svim silama trudi da to predstavi tako javnosti, ne radi se ni o kakvoj Konakovićevoj principijelnosti, niti sukobu sa “nekima u SDA”, a zbog općeg dobra, već isključivo ličnog interesa, i samo je čekao pogodan trenutak za “napuštanje” stranke.

Konakovićeva sklonost i ljubav ka ugostiteljstvu datira još od ranije. Kako je 2012. godine pisao Žurnal, Zlatni restoran u Skenderiji zakupio je tada kantonalni zastupnik Elmedin Dino Konaković za čijeg je direktorovanja Košarkaški klub Bosna navodno imao najviše dugova prema Skenderiji. Ali, Konaković nije bilo ko, pa u sklapanju novog posla sa Skenderijom, osim što je imao “povoljniju ponudu”, nije morao da brine ni za konkurenciju, objavio je Žurnal. Također, dovodio se prema pisanju brojnih medija i u vezu sa Hilmijom Garibovićem i izdavanjem šankova u “Zetri” tokom koncerata.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)