Home / Ličnosti / Žena ubola nožem muža i pokušala ga ugušiti: Neće te niko drugi j…….

Žena ubola nožem muža i pokušala ga ugušiti: Neće te niko drugi j…….

Zagrepčanka (41) nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruga (35). No, od toga će samo godinu dana morati u zatvor. Ostatak kazne provest će na slobodi i ako u sljedeće četiri godine ne počini kazneno djelo neće morati iza rešetaka.

Pored toga sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec odredila joj je mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja, piše 24sata.hr.

– Kazna je minimalna zbog brojnih olakšavajućih okolnosti. Optuženica je bila smanjeno uračunljiva, neosuđivana, majka je maloljetnog djeteta, a i djelo je ostalo u pokušaju- rekla je sutkinja obrazlažući kaznu.

0fb1ec9bb78dcc2847612b1802f53815

Optužena je 8. aprila 2016. u njihovoj kući u Zagrebu u 1.45 sati tokom svađe supruga udarila šakom u glavu. On je pobjegao na sprat kuće. Zgrabila je kuhinjski nož dužine 20 centimetara i slijedila ga na sprat. Ušavši u sobi zaprijetila mu je da će ga ubiti “uperivši” nož u njegova prsa. Muž ju je uspio uhvatiti za ruku u kojoj je držala i iščupao ga te bacio na krevet.

– Neće te niko drugi j…… – povikala je žena zgrabila nož i ubola ga u prsa. Muž je povrijeđen pokušao izaći iz kuće no, supruga je zgrabila povodac za pse i bacila mu ga oko vrata. Objesila se o njega svom težinom s očitim ciljem da ga uguši, no on ga je nekako uspio skinuti s vrata. Žena je zatim razbila staklo na ulaznim vratima kuće pa je uzela veći komad stakla kojim ga je gađala. Muž je nekako uspio pobjeći te se sakrio u susjednom dvorištu do dolaska policije i Hitne pomoći. Naime, nakon što je izašao z kuće žena je uskočila u auto i krenula po ulici tražeći ga ne bi li dovršila svoju nakanu.

Tokom suđenja optužena je mijenjala svoju odbranu i nadopunjavala je u namjeri, utvrdilo je sudsko vijeće, izbjegavanja kaznene odgovornosti. Odnosi u braku bili su narušeni. Suprug je bio kažnjen zbog porodičnog nasilja, a njenom napadu doprinio je i njegov zahtjev za razvodom braka što kod osoba s psihičkim smetnjama ima negativan efekt jer to doživljavaju kao odbacivanje.

Fokus.ba/Cafe.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)