Home / Vijesti / Gradovi / BOMBAŠKI NAPAD U PODGORICI Muškarac bacio bombu na američku ambasadu, a zatim se raznio

BOMBAŠKI NAPAD U PODGORICI Muškarac bacio bombu na američku ambasadu, a zatim se raznio

NEPOZNATI muškarac bacio je u noći na četvrtak ručnu bombu na zgradu veleposlanstva Sjedinjenih Država u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se raznio drugom bombom, javili su gradski mediji.

Do napada je došlo u srijedu pet minuta prije ponoći, javio je internetski portal www.portalanalitika.me, pozivajući se na izvore s mjesta događaja.

Dvije eksplozije

Građane u okolnim zgradama uznemirile su dvije eksplozije u intervalu od dvadesetak sekundi, javlja portal dodajući kako je policija, prema izjavama svjedoka, ubrzo stigla na mjesto događaja i blokirala ulicu u kojoj se nalazi veleposlanstvo.

U poruci na engleskom na svom službenom Twitter računu vlada je rekla kako je pola sata nakon ponoći na četvrtak “nepoznata osoba počinila samoubojstvo eksplozivnom napravom”.

Dodala je da je “neposredno prije ta osoba bacila eksplozivnu napravu s raskrižja u blizini Sportskog centra u kompleks američkog veleposlanstva”.

Ručna bomba

Vlada je navela kako je “najvjerojatnije naprava bila ručna bomba”, dodajući kako policija istražuje slučaj te da je identifikacija u tijeku.

Crnogorski portal Analitika javio je ranije kako je do napada došlo pet minuta prije ponoći i kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen. “Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija”, rečeno je novinaru Analitike.

Reutersov fotograf kaže kako na zgradi veleposlanstva nije vidljiva šteta.

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju veleposlanstvu do daljnje obavijesti.

“Američko veleposlanstvo u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici”, reklo je na svojoj internetskoj stranici. “Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnje obavijesti”.

Crna Gora se prošloga svibnja kao 29 zemlja pridružila NATO-u.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)