Home / Vijesti / Gradovi / VIDEO Bandić sazvao izvanrednu presicu: Neće ustaše dočekati Vučića u Zagrebu

VIDEO Bandić sazvao izvanrednu presicu: Neće ustaše dočekati Vučića u Zagrebu

MILAN Bandić održao je konferenciju za novinare pod nazivom “Odgovor na aktualni politički trenutak”.

 

17:35 Citirao je Alojzija Stepinca: “Ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu”.

17:20 Bandić se na novinarsko pitanje osvrnuo na trenutnu situaciju sa SDP-om.

“Nemam nikakvih problema s tim. Tražite sudske zapise. Ja sam bio najmoćniji čovjek SDP-a, bio sam popularniji od Janice Kostelić. Oni me nisu htjeli poduprijeti. Dajte, zaštite gospodina Bernardića”, rekao je.

“Gde su penezi, gospodo? Što se tiče večere, o čemu bi prijatelji na večeri razgovarali? To vam neću reći. Nismo razgovarali o penezima, a još manje o predsjedničkim izborima za dvije godine”, rekao je Bandić.

“Uzmite zapis s Trgovačkog suda i objavite ga u Dnevniku, ako vam urednik dopusti. Ostavite se Bandića. Gdje će vam duša? Pročitajte zapis sa suda i vidite gdje je catch”, dodao je.

“Kad miševi izađu za tjedan dana, otkrit ću vam još neke detalje. Ja nisam izbačen iz SDP-a, izašao sam iz njega. Imam pismo, mogu vam ga dati. Bernardić mi je došao i upitao me može li se kandidirati za predsjednika stranke. Nema šanse da kažem nešto protiv svoje bivše stranke. Oni me mrze jer misle da je tata otišao, jer su nestašna djeca”, rekao je.

“Vidjet ćete za tjedan dana, istina je spora, ali dostižna. Koliko god budem mogao, pomoći ću svojoj bivšoj stranci. Ima ona, kome Imoćani pomažu, čuvajte ga se. Nemojte Bernardića, nije on kriv.

17:10 Na početku sjednice osvrnuo se na Vučićev posjet Zagrebu.

“Dok god se govori da će Vučića dočekati ustaše, potrebno je raditi na dijalogu. Ovaj susret će donijeti nove sadržaje na državničkoj razini. Siguran sam da se na mnoga pitanje neće moći odmah odgovoriti, ali na njih će se morati strpljivo odgovarati. Očekujem da će Srbija osigurati prava Hrvatskoj i priznati agresiju na RH”rekao je Bandić i ocijenio Vučićev posjet potrebnim kako bi se nastavio interkulturalni dijalog.

“Dijalog je preduvjet bilo kakvog interkulturalnog početka. To će biti dugotrajan proces koji će uroditi plodom. Dijalog između ustaša i četnika, kao promašene sintagme, nije moguć. Dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. To sam imao potrebu podijeliti s vama jer sutra je novi dan. Neće ustaše dočekati Vučića u Zagrebu jer ustaša u Zagrebu nema. Optimist sam da će sutrašnja posjeta proći u najboljem redu. Nek institucije rade svoj posao”, rekao je Bandić.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)