Home / Vijesti / BiH / PORODICA I PRIJATELJI GLEDALI UŽAS: DAMIR BEGANOVIĆ UTOPIO SE U AUSTRALIJI SPAŠAVAJUĆI SINA…

PORODICA I PRIJATELJI GLEDALI UŽAS: DAMIR BEGANOVIĆ UTOPIO SE U AUSTRALIJI SPAŠAVAJUĆI SINA…

U pitanju je muškarac porijeklom iz Bosne i Hercegovine po imenu Damir Beganović, a ovaj 38-godišnjak s boravištem u Sydneyu je stradao nastojeći pomoći svom sinu. Naime, u petak poslijepodne njegov devetogodišnji sin bio je na kajaku 50-tak metara od obale u blizini kamping područja Gerties kada ga je snažni vjetar oborio s plovila u rijeku Lachlan. Mališana je jučer oko 6 popodne izvukao drugi kajakaš, ali je nastradao otac…

Svjedoci navode da je Beganović, inače iskusan plivač, samo u jednom trenutku nestao pod vodom. Prethodno je uspio dohvatiti sina i pomoći mu da ne potone.

Prijatelji i familija samo su s užasom mogli gledati šta se dešavalo.

Timovi hitnih službi za njegovim tijelom su tragali u spomenutoj rijeci i na obalama do sinoć u 10.30, a potraga je jutros nastavljena, u nju su bili uključeni i policijski ronioci.

Beganović je s familijom živio u Sydneyju i bio je član lokalnog Streličarskog kluba Maydaan Archery Club Australia, čiji članovi su na društvenim mrežama izrazili tugu zbog ovog događaja, a otkazano je i gađanje u organizaciji ovog kluba koje je trebalo biti održano u nedjelju.

Spasilačke službe pronašle su danas oko 1 sat tijelo čovjeka, koji se od petka navečer smatrao nestalim, nakon što je pokušao da spasi devetogodišnjeg dječaka iz vode na lokaciji Wyangala Dam, oko 40 kilometara istočno od Cowre (Australija, Novi Južni Vels).

doznajemo.com

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)