Home / Ličnosti / 28-godišnjak s kapitalom od 250 dolara postao milijunaš: “Nisam imao pojma što radim”

28-godišnjak s kapitalom od 250 dolara postao milijunaš: “Nisam imao pojma što radim”

BIVŠI pastor koji se počeo baviti grafičkim dizajnom samo kako bi zaradio nešto dok volontira u crkvi, dosad je zaradio više od milijun dolara, a počeo je s 250 australskih dolara (oko 1200 kuna) samo kako bi “isprintao neke posjetnice”, piše News.com.au.

Kody Thompson (28), iz Bendiga u Australiji, prije tri godine preselio se u Gold Coast kako bi volontirao u kršćanskom centru u Maudslandu, gdje je radio s mladima nakon što je zbog samoubojstva izgubio nekoliko prijatelja kao tinejdžer.

28-godišnji diplomirani grafički dizajner 2015. počeo je raditi posjetnice i web stranice za lokalne tvrtke, no već u prvih 12 mjeseci uprihodio je više od 110 tisuća dolara.

“Počeo sam posao slučajno”, rekao je. “Praktički sam samo dijelio posjetnice. Apsolutno nisam imao pojma što radim. Radio sam računovodstvo s tablicama, a fakture u Wordu”, dodao je.

Kako mu se posao širio, Thompson je osnovao i drugu tvrtku za web dizajn, baziranu na pretplatnicima. No za razliku od tradicionalnih tvrtki za web dizajn, koje za dizajn web stranica uglavnom naplaćuju visoke iznose unaprijed, Thompson je ponudio mjesečnu pretplatu te korisnicima ponudio stalnu podršku.

“Većina sajtova naplaćuje unaprijed pa vam onda pokušavaju prodati paket”, rekao je. “Ne uzmete li paket, naplatit će vam 120 do 150 dolara na sat kad trebate pomoć”, dodao je.

Za male tvrtke njegov model puno je pristupačniji, što je rezultiralo time da se obogati. Wodsites koji je osnovao danas opskrbljuje 160 CrossFit teretana diljem svijeta, a uz pomoć business coacha Dalea Beaumonta, pokrenuo je i Lightning Sites.

“Wodsites je krenuo kao lud pa sam shvatio da su modeli za male tvvrtke ono što se traži”, rekao je te dodao da ga je osnovao samo zbog toga jer ga je puno ljudi za to pitalo.

Thompson svoj posao vodi uglavnom iz Filipina, gdje zapošljava 22 ljudi. Do danas, zaradio je više od milijun dolara.

Thompson kaže kako i dalje volontira u crkvi kad je doma, no doma je tek oko 50 posto vremena. “To je bio pravi izazov”, rekao je te dodao kako je osjećao da će iznevjeriti ljude jer nema toliko vremena za volontiranje. No shvatio je da ljudima pomaže na drugi način. “22 obitelji u Filipinima sad imaju posao zbog nas”, rekao je. “Imamo i puno studenata koji stažiraju. Iako je drugačije, osjećam se kao da imam utjecaj”, zaključio je.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)