Home / Vijesti / BiH / 24.01.2018. / 15:32h Politika – Vanredna sjednica PFBiH Predstavnički dom odobrio zakon koji zasebno tretira penzionisanje policajaca

24.01.2018. / 15:32h Politika – Vanredna sjednica PFBiH Predstavnički dom odobrio zakon koji zasebno tretira penzionisanje policajaca

Ubrzo po odobravanju Prijedloga novog federalnog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), poslanici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta odobrili su bez rasprave i po skraćenom postupku, na vanrednoj sjednici, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o policijskim službenicima FBiH.

Dopunama se kao zasebnim aktom reguliraju uvjeti za penzionisanje policajaca, budući da oni smatraju da bi novim zakonom o PIO bile umanjenje njihove penzije u odnosu na one koje bi imali prema dosadašnjim propisima.

Vlada FBiH je u pregovorima uvažila primjedbe policajaca i u parlamentarnu proceduru uputila ovaj zaseban tekst o njihovom penzionisanju.

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o policijskim službenicima najavljen je kao jedna od tačaka dnevnog reda i za sutrašnju vanrednu sjednicu Doma naroda, kao i novi predloženi zakon o PIO, jer nijedan, pa ni ovi zakoni, u Federaciji BiH ne mogu stupiti na snagu bez podrške oba doma.

Fena/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)