Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Tvrtka Luke Rajića preuzela podružnicu indijske kompanije

Tvrtka Luke Rajića preuzela podružnicu indijske kompanije

FARMACEUTSKA kompanija PharmaS koja je u vlasništvu Luke Rajića u petak je dovršila akviziciju hrvatske podružnice globalne farmaceutske kompanije Cipla.

PharmaS je s kompanijom Cipla Holding BV, Nizozemska, dijelom indijske globalne kompanije Cipla, dogovorio preuzimanje stopostotnog udjela u tvrtki Cipla Croatia za iznos od 1,1 milijuna dolara.

Iz tvrtke PharmaS priopćili su kako ovom akvizicijom PharmaS stječe pristup brojnim proizvodima koji su već na tržištu ili u fazi pred stavljanje na tržište, a koje razvija Cipla Indija, kompanija sa zavidnim istraživačkim i razvojnim kapacitetima.

PharmaS postaje jedan od vodećih igrača za lijekove bolesti dišnih organa

“To potvrđuje njezina prisutnost na brojnim svjetskim tržištima poput SAD-a, Europe, Južne Afrike, Indije te brojnim drugim brzorastućim tržištima. Navedenom akvizicijom PharmaS će se pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u segmentu lijekova za bolesti dišnih organa u Hrvatskoj”, navode u kompaniji.

Prodaja hrvatske podružnice dio je strategije tvrtke Cipla za promjenom poslovnog modela u Europi. Naime, Cipla je promijenila svoj poslovni model u većini zemalja širom Europe, krećući se od izravnog tržišta do B2B modela. Taj potez trebao bi doprinijeti jačem rastu poslovanja u Europi koje trenutno Cipli pridonosi s oko 4 % udjela u ukupnim prihodima.

Inače, PharmaS je krajem 2015. godine ušao u bolnički segment receptnog poslovanja, a 2013. je ušao i u Consumer healthcare (CHC) 2013. godine. Iz PharmaS grupe hvale se da su ostvarili rast prodaje od 30 % u odnosu na 2016. godinu.

Index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)