Home / Ličnosti / DOBILA OTKAZ JER JE OTKRILA TAJNU KRALJEVSKIH SISA: Dizajnerka donjeg veša uvredila plemiće!

DOBILA OTKAZ JER JE OTKRILA TAJNU KRALJEVSKIH SISA: Dizajnerka donjeg veša uvredila plemiće!

Džun Kenton, koja je 36 godina pravila brushaltere i gaće za Elizabetu II, izgubila je kraljevsku licencu jer je u memoarima opisala kako je polugoloj vladarki uzimala mere pred njenim kučićima

 Britanka Džun Kenton (82), koja je 36 godina dizajnirala brushaltere i gaće za kraljicu Elizabetu II (92), dobila je otkaz jer je u svojim memoarima “Oluja u D-korpi”, prema mišljenju Bakingemske palate, otkrila detalje o kraljevskoj intimi. Žena, koja je doskoro bila vlasnica čuvenog brenda “Rigby & Peller”, izgubila je kraljevsku licencu jer je u svojoj knjizi opisala kako je uzimala mere polugoloj Elizabeti II u prisustvu njenih kučića.

Pomenula sve žene

Kentonova je spornu knjigu objavila u martu 2017. Iako je veći deo memoara posvetila svom životu, na nekoliko stranica opisala je i detalje iz privatnog života članova britanske kraljevske porodice.

wikipedia.org

– Imala sam redovne sastanke sa kraljicom Elizabetom II u Bakingemskoj palati. Donosila sam joj brushaltere na probu i gledala je kako ih polugola oblači okružena svojim psima korgijima – napisala je Kentonova.

U knjizi je spomenula i pokojnu princezu Dajanu, kojoj je takođe radila probe.

– Dajani sam poklanjala postere manekenki u donjem vešu i kupaćim kostimima. Ona ih je uzimala kako bi ih dala sinovima Vilijamu i Hariju da ih okače u svojim sobama u Itonu – otkrila je Kentonova.

Dizajnerka, koja sebe naziva najvećim ekspertom za sise u Britaniji, pomenula je i Elizabetinu sestru, princezu Margaret, ali i njihovu majku Elizabetu.

– Kraljica majka mi je jednom rekla da se samo pretvara da sluša princezu Margaret kad joj sugeriše kakav šešir treba da izabere. Kazala mi je: “Čim Margaret ode, ja izaberem šta hoću” – navela je Kentonova.

Tanjug/AP

Sad joj je žao

Iako u knjizi nije iznela ništa šokantno, britanska kraljevska porodica sadržaj memoara smatra skandaloznim. Zbog toga je Bakingemska palata Kentonovoj oduzela licencu i skinula kompaniju “Rigby & Peller” sa liste firmi sa kojima sarađuje. To predstavlja ogroman udarac za firmu, koja je stekla svetsku slavu baš zbog saradnje sa kraljevskom porodicom.

– Mnogo mi je žao što se kraljevskoj porodici nije svidela knjiga. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Ovo je za mene veliki šok i osećam se užasno – kazala je Kentonova.

Ona je, inače, 1982. kupila firmu “Rigbi & Peler” koja je tada zapala u krizu, iako je od 1960. radila za kraljevsku porodicu. Uložila je više od 20.000 evra u brend i proslavila ga u celom svetu. Udeo od 87 odsto kompanije prodala je 2011. za devet miliona evra belgijskom brendu veša “Van de Velde”, ali je ostala članica upravnog odbora i nastavila je da oblači kraljicu.

 INFORMER/POSLOVNIDNEVNIK

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)