Home / Ličnosti / Tromblon: U Piranski zaljev ću dovesti i čamce s Dunava, već mi se javilo 40 ljudi

Tromblon: U Piranski zaljev ću dovesti i čamce s Dunava, već mi se javilo 40 ljudi

JAVNOST je zainteresiralo prilično dramatično pismo koje je poznati ratni veteran Petar Janjić Tromblon uputio premijeru Andreju Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom u Piranskom zaljevu.

Janjićevo pismo objavljeno je u srijedu navečer na više ekstremno desnih portala, a u njemu se premijeru Plenkoviću postavlja ultimatum koji glasi: Imaš 72 sata za riješiti problem sa Slovenijom ili ćemo to napraviti mi.

Tromblon prijeti da će, ako Plenković u roku od 72 sata ne riješi problem sa Slovenijom, organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će “zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode”.

Janjić je u razgovoru za N1 otkrio što će se dogoditi ako vlada ne uspije ostvariti što je od nje zatražio.

“Onda ćemo mi doći sa sto brodica. Ja sam u stanju dovesti 100 čamaca s Dunava, Save i Drave, pa ćemo mi tamo ploviti i volio bih vidjeti tko će nas zaustaviti, tko će nas tamo kazniti. Pa ćemo vidjeti koji će slovenski brod prijeći u hrvatske vode”, rekao je Janjić.

Rekao je da ne želi konflikt, nego ubrzavanje stvari te da mu se već javilo više od 40 vlasnika brodova koji su spremni krenuti za Savudriju.

INDEX

POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)