Home / Vijesti / BiH / Robi Prosinečki: Selim u Sarajevo da odvedem Bosnu i Hercegovinu na Euro

Robi Prosinečki: Selim u Sarajevo da odvedem Bosnu i Hercegovinu na Euro

ROBERTU PROSINEČKOM užario se mobitel nakon što mu je NFSBiH povjerio posao izbornika BiH reprezentacije. Primio je, kaže, 25 poziva u minuti, ali čekao je onaj najvažniji.

“Saznali ste prije mene, tek sada su mi iz Saveza javili da sam postao izbornik BiH. Jako sam sretan”, kazao nam je Žuti koji je upravo tako i zvučao.

Sretan i uzbuđen, iz odgovora u odgovor ponavljao je:

“Ovo je veliki, strašan izazov.”

Nakon Hrvatske, Srbije i Azerbajdžana, s obitelji seli u Sarajevo, odlučan da napravi najveći uspjeh u karijeri. To je bio presudan faktor zbog kojeg je Robi odbio milijune iz Azerbajdžana i ponudu iz Slovenije. Čvrsto vjeruje da s reprezentacijom BiH može otići na veliko natjecanje.

Kampanja za izbornika BiH bila je prljava, a najmanje se govorilo i pisalo o nogometnim faktorima uspjeha. Robi je predstavljen kao Hrvat koji u Sarajevo dolazi s menadžerskom mašinerijom zbog preprodaje igrača. Iskusni Vahid Halilhodžić kazao je za Index da nikada ne bi prihvatio posao u zemlji koju mrze i dijele mnogi koji u njoj žive.

“Ne zanima što on kaže, ne zanima me politika. Znam da sam u ruke dobio odličnu reprezentaciju. Moj cilj je da odemo na Europsko prvenstvo. Imamo potrebnu kvalitetu i velike, sjajne igrače. Pred nama je veliki izazov, najveći dosad u mojoj karijeri. Vjerujem da ću napraviti i najbolji rezultat dosad. Bavit ćemo se isključivo sportom. Navijači žele Bosnu i Hercegovinu na velikom natjecanju i zato dolazim u Sarajevo.”

“Normalno da selim u Sarajevo” 

Nakon službenog predstavljanja, Prosinečki se u Zagreb vraća samo po prtljagu. Preselit će u Sarajevo kako bi lakše obavljao dužnost izbornika i pratio mlade igrače na utakmicama Premijer lige.

“BIH ima kvalitetne igrače, ne trebam nabrajati dalje od Pjanića, Džeke  i Kolašinca. No pratit ćemo utakmice domaćeg prvenstva kako bismo proširili bazu. Normalno da selim u Sarajevo”, kaže Žuti koji je osim reprezentacije Azerbajdžana u karijeri trenirao Zagreb, Crvenu Zvezdu i Kayserispor te je bio jedan od ključnih ljudi u stožeru hrvatske reprezentacije u mandatu Slavena Bilića.

“Ponovit ću kako je ovo dosad najveći izazov u mojoj karijeri. Optimist sam, takav sam cijeli život. Dat ću sve od sebe da BiH u naredne dvije godine napravi pravi rezultat. Krećemo već krajem mjeseca, čekaju nas prijateljske utakmice protiv SAD-a i Meksika.”

Robi nam je kazao da će razgovarati s igračima koji su se oprostili od reprezentacije nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP, prije svega sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem.

“Ne znam zašto su se oprostili, jesu li u pitanju privatni razlozi ili nedostatak motiva. Moram čuti njihova razmišljanja. Možda će se predomisliti nakon razgovora sa mnom, a možda na njihovu odluku neću moći utjecati. No svakako ću probati.”

Ostaju li Janko Janković i Gordan Ciprić uz Robija u ovoj avanturi?

“Još ne znam hoću li dobiti mogućnost da dovedem dvojicu pomoćnika.”

Pitali smo Robija i gdje će igrati njegova reprezentacija, na Grbavici ili u Zenici.

“Nemam pojma, prvo moram vidjeti gdje ću ja živjeti. Zasad ne znam ništa osim da sam sretan i uzbuđen jer vjerujem u veliki uspjeh BiH reprezentacije. Nije me strah i to ti je to”, zaključio je.

INDEX/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)