Home / Vijesti / Regija / (VIDEO) JEZIV SNIMAK! Ovo je trenutak kada je EKSPLODIRAO VATROMET u Novom Sadu i povredio nekoliko ljudi

(VIDEO) JEZIV SNIMAK! Ovo je trenutak kada je EKSPLODIRAO VATROMET u Novom Sadu i povredio nekoliko ljudi

Uzrok povrede stranog državljanina tokom novogodišnjeg vatrometa u Novom Sadu, je “defekt proizvoda” izjavio je princ Đorđe Karađorđević, koji je bio jedan od idejnih realizatora tog pirehničkoh spektakla.

“Tokom sinoćne vatrometne predstave moj kolega je povređen usled defekta proizvoda. On je trenutno u stabilnom stanju i pod nadzorom osoblja Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine”, navodi se u pisanoj izjavi princa Đorđa.

On je, takođe, istakao da su prethodno bili ispunjeni svi bezbednosni uslovi.

“Nažalost vatromet nosi određenu dozu rizika i defekti u samom proizvodu se dešavaju; u ovom slučaju lokalni inspektori i vatrogasna jedinica utvrdili su da su ispunjene sve sigurnosne mere pre vatrometne predstave, ali uprkos našem višegodišnjem iskustvu nije bilo moguće utvrditi defekt pre samog aktiviranja proizvoda”, dodaje se u izjavi.

Kako se napominje, vatrogasna brigada je bila prisutna na licu mesta tokom incidenta i zahvaljujući njihovoj profesonalnoj i brzoj reakciji, povređeni stranac je adekvatno zbrinut i situacija je ubrzo bila pod kontrolom.

“Zahvalan sam gradonačelniku grada Novog Sada, vatrogasnoj brigadi, medicinskom osoblju Kliničkog centra, organizatorima dočeka i svima ostalima koji su brzo odreagovali i postarali se da moj kolega dobije kvalitetnu medicinsku negu”, navodi se u izjavi princa Đorđa.

Tanjugu je u Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno da je tom pacijentu pružena sva neophodna medicinska pomoć i da je trenutno stabilnog stanja.

Pretpostavlja se da je povređeni stranac jedan do idejnih realizatora i režisera novogodišnjeg vatrometa Majkl Noks, koji je zajedno sa princem Đorđem osmislio taj spektakl.

Organizatori dočeka: Niko nije bio u životnoj opasnosti

Nemanja Milenković direktor Fondacije “Novi Sad 2021” koja je organizator dočeka u Novom Sadu, potvrdio je da je sinoć tokom ispaljivanja vatrometa na dočeku Nove godine u Novom Sadu došlo do problema, ali i da su svi povređeni dobro. On je potvrdio da je najtežu povredu zadobio britanski državljanin dizajner vatrometa Majk Noks, ali da on nije bio u životnoj opasnosti nakon zadobijanja opekotina

Prema prvim informacijama, došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa, zbog čega je ispucan manji deo pripremljenog vatrometa, pri čemu su povređena lica odgovorna za njegovu realizaciju posle čega su zbrinuti u Kliničkom centru, rekao je Milinković u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

U toku večeri iz Kliničkog centra pušteni su svi osim Majka Noksa, koji je stabilan.

“Utvrđujemo šta se tačno desilo prilikom ispaljivanja vatrometa, nakon čega ćemo o tome obavestiti javnost. Mi smo u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem, i nadamo se Majkovom brzom oporavku”, naveo je Milinković.

izvor/alo.rs/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)