Home / Vijesti / Regija / SLAVONACA JE SVE MANJE Liječnik iz Slavonskog Broda: “Trudnice obave pregled i idu za Njemačku”

SLAVONACA JE SVE MANJE Liječnik iz Slavonskog Broda: “Trudnice obave pregled i idu za Njemačku”

SREDIŠNJE proslave dočeka Nove godine u Brodsko-posavskoj županiji održane su u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a novogodišnja noć protekla je bez incidenata, potvrdili su iz Policijske uprave brodsko-posavske, a veselje su upotpunila dva porođaja, po jedna beba u slavonskobrodskom i novogradiškom rodilištu.

Prvi se u Brodsko-posavskoj županiji u 4:13 sati rodio Viktor Radičević. Dječak je treće dijete majke Vedrane i oca Branka.

“Bacali smo vatromet s djecom, pukao je vodenjak, došli smo u bolnicu i stigao je Viktor”, kaže majka Vedrana iskreno priznajući da odluka za treće dijete nije bila planirana.

Žene i trudne odlaze vani

Liječnik Željko Blažinkov s Odjela ginekologije slavonskobrodske bolnice rekao je da i ta bolnica, kao i cijela Hrvatska, nažalost bilježi tendenciju pada broja porođaja.

“Prošlu godinu završili smo s 969 poroda. To nije dobro za ovu državu i cijelu regiju, trebamo nešto poraditi na tome. Često puta susrećemo se u ambulanti s trudnicama koje obavljaju zadnji pregled, jer kažu da idu kod muža u Njemačku gdje vode cijelu obitelj. Stvaranje mogućnosti da se nađe posao, dobro plaćen posao, to je jedini način da se takav trend zaustavi. Jer netko tko radi za 2500 kuna sigurno neće ostati ovdje nego će otići u inozemstvo”, rekao je Blažinkov.

S njim se slaže i brodsko-posavski župan.

“Manji broj novorođene djece je zabrinjavajući. Ono što moramo raditi i što će zadržati mlade obitelji ovdje je otvaranje radnih mjesta i stabilnost posla”, rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije koji je danas posjetio rodilišta u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Poželio je sve najbolje bebama i njihovim majkama.

U novogradiškom rodilištu danas su morali biti vrlo strpljivi – prva ovogodišnja beba Tena Blažić rođena je tek u 11 sati.

INDEX

POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)