Home / After Work / NITKO JOJ NIJE VJEROVAO Novosađanka je imala ‘čudan osjećaj’ u nosu, a nakon što je otišla doktoru doživjela je strašan šok

NITKO JOJ NIJE VJEROVAO Novosađanka je imala ‘čudan osjećaj’ u nosu, a nakon što je otišla doktoru doživjela je strašan šok

Člankoviti pseudoparazit sa 750 nožica i glavom s dvije antene otkriven je, ali i izvađen iz nosa Novosađanke S. N. (21) prošle nedjelje, saznaje srpski Blic.

Pacijentica se javila na pregled doktoru Novaku Vukoju, ORL specijalistu, kako je rekla, zbog osjećaja da joj nešto gmiže, šeta i miče se u lijevoj nosnici. Kada je probala ispuhati nos, iz njega je izlazio samo sekret. Nakon toga se iritacija smirila, ali je nekoliko sati kasnije ponovno počela osjećati nešto u nosu. Postala je nervozna, napeta i preplašena. Kome god da je nešto rekla o tome, svi su joj odgovarali da izmišlja. Nakon što su simptomi postali nepodnošljivi, a osjećaj strašan, S. N. se javila liječniku.

Tijekom mikroskopskog pregleda doktor je spazio da se nešto miče ispod donje nosne školjke u nosnom hodniku.

“Ubacio sam kameru u nos i vidio nešto kao stonogu, sa sitnom glavicom i dvije antene na njoj. Nešto oblika gusjenice se polako kretalo prema izlazu nosa. Instrumentom sam odstranio to čudovište i stavio ga na bijeli papir,” ispričao je dr. Vukoje novinarima Blica.

Profimedia

Profimedia

Kada je pacijentica ugledala što je živjelo u njenom nosu, potpuno se izgubila, počela je vrištati i plakati. Stalno me pitala otkud joj to u nosu. “Svima sam objašnjavala da nešto imam, a govorili su mi da izmišljam,” u panici je ponavljala preplašena žena.

U jednoj fazi histerije S. N. je rekla da će se ubiti od straha da tih stvorenja još ima u njenom nosu. Srećom, u ordinaciji se našao i prof. dr. Radomir Čolaković, klinički psiholog, koji je smirio pacijenticu. Tijekom narednih dana prof. dr. Čolaković je odradio niz psihoterapija radi njenog psihičkog oporavka od šoka. Kako kaže dr. Vukoje, u nosu na mjestu gdje je bio pseudoparazit postojao je lokalni otok sluznice nosa, uz hiperemiju i pojačan sekret.

“Parazit može biti dužine do šest centimetara. Nosi od 10 do 100 jaja i živi u nehigijenskim uvjetima, a hrani se kao biljojed. Vjerojatno se uvukao u spavaću sobu i tijekom sna ušao djevojci u nos. S obzirom na karakteristike ovoga pseudoparazita, nije došlo do oštećenja u nosu,” objasnio je doktor.

izvor/100posto/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)