Home / Najave / Toyota i Panasonic razmatraju razvoj baterija za električna vozila(EV).

Toyota i Panasonic razmatraju razvoj baterija za električna vozila(EV).

Toyota Motor Corp i Panasonic Corp. izjavili su u srijedu kako razmišljaju o zajedničkom razvoju baterija za električna vozila (EVS), partnerstvo koje bi moglo pomoći Panasonicu u proširenju tržišnog lidera u automobilskoj litij-ionskoj bateriji.

Predsjednik Toyota Motor Corp. Akio Toyoda (L) i predsjednik Panasonic Corp. Kazuhiro Tsuga prisustvovali su zajedničkoj tiskovnoj konferenciji u Tokiju, Japan, 13. prosinca 2017. REUTERS
Najava se temelji na postojećem ugovoru kojim Panasonic proizvodi baterije za Toyotine benzinske i plug-in hibridna vozila.


Iz Toyote su prošle godine izjavili da planiraju dodati potpuno električna vozila u svoju liniju proizvoda u preokretu od prethodne strategije zelenog automobila usredotočujući se na plug-in hibridne i vozila s gorivom. Rekla je da planira započeti marketing čistih EV-a u ranim 2020-ima.

Panasonic je glavni dobavljač EV baterija za luksuzne proizvođače automobila u SAD-u Tesla Inc. Tvrtka za elektroniku zapovijedala je 29 posto tržišta za baterije koje se koriste u plug-in hibridima i EV-ima, pokazuju podaci Nomure Istraživanja za prvu polovicu 2017. godine.

Najbliža suparnica tvrtke LG Chem doo drži 13 posto tržišta, a slijede Kina's BYD Co Ltd na 10 posto, a suvremeni Amperex Technology Co Ltd (CATL) sa 9 posto.

“Rad s proizvođačima automobila od početnih faza mogao bi omogućiti proizvođačima baterija da dobiju narudžbe koje su ogromnih gospodarskih razmjera , rekao je analitičar tvrtke Credit Suisse Mika Nishimura u istraživačkoj bilješci klijentima uoči Toyota-Panasonicove najave. “Partnerstva bi također omogućila proizvođačima baterija da dijele troškove istraživanja i razvoja i kapitala s proizvođačima automobila do neke mjere.”

Panasonic smatra da su baterije ključne za svoj plan da će gotovo dvostruko povećati prihode od automobilske industrije do 2,5 bilijuna jena (22,05 milijardi dolara) do godine 2022. godine. U tu svrhu širi se kapacitet proizvodnje baterija na globalnoj razini.

Počeo je masovnu proizvodnju baterija u Teslinoj “Gigafactory” u američkoj državi Nevadi početkom ove godine i planira slijediti ovo u novoj tvornici u Dalianu u Kini. Također dodaje nove proizvodne linije u Japanu.

izvor/WorldNewsExplorer.org/

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)