Home / Vijesti / Regija / Severinin bivši partner pod istragom USKOK-a

Severinin bivši partner pod istragom USKOK-a

Za Lučića mediji navode ,da je smatran najbogatijim Hercegovcem i da je za vrijeme rata bio direktor ljubuške firme Hermes,jednog od opskrbljivača HVO-a.

U zagrebačkom sjedištu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala(USKOK)jučer je počelo ispitivanje uhapšenih zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela gospodarskog kriminala i korupcije.

U akciji USKOK-a u Zagrebu u utorak navečer uhićeni su sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Vesna Malenica,stečajni upravitelj Pero Hrkač,poduzetnici Miroslav Mitak , Josip Debić i Hrkačeva tajnica Tatjana Kušec.

Istragom je medju osumnjičenima obuhvaćen i poduzetnik iz Bosne i Hercegovine Milan Lučić,no on nije uhićen.Lučić se ,prema izjavinjegovog branitelja ,nalazi u Austriji.Njegov branitelj je izjavio da Lučić ima zdravstvenih problema,ali da će prema svojim mogućnostima poštovati sve zakonske obaveze.

Kako se doznaje ,radi se o istrazi o pogodovanju u stečajnim postupcima koja se provode od decembra prošle godine.

Sumnja se da su od 2008. do 2017. osumnjičeni zloupotrebom položaja i pogodovanjem pojedinim strankama u vuše stečajnih postupaka nezakonito izvukli više od 27 miliona kuna (oko četiri miliona Eura),dok ukupna šteta iznosi najmanje 45 milijuna kuna (oko sedam miliona Eura).

Kako se tvrdi u ovom raszdoblju bilo je više zloupotreba u stečajevima tvrtki koje je prema odluci sutkinje Malenice vodio Pero Hrkać.

Po medijskim izvorima spominju se različiti stečajni postupci od Glumina banke i Komercijalne banke Zagreb do tvrtke Amfora Maris u vlasništvu spomenutog Milana Lučića.


Tandem Malenica-Hrkać dobro je poznat radnicima zagrebačke tvornice željezničkih vozila Gredelj,čiji je stečajni upravitelj svojevremeno bio upravo Hrkać po nalogu Malenice.

Danas 60-godišnji Hrkać vodio je dosad stečajeve preko 50 tvrtki,a prvi put za stečajnog upravitelja ga je imenovala sutkinja Malenica 1999. u stečaju Komercijalne banke Zagreb.

Lokalni mediji podsjećaju na raznovrsnu profesionalnu karijeru Hrkaća koji je rodjen u Širokom Brijegu.Završio je Franjevačku gimnaziju u Visokom,upisao studij teologije i filozofije u Sarajevu,no studirao je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.Počeo je kao profesor u školi pa se prebacio u menadžerske vode ,od izdavaštva do poljoprivrede,medju ostalim bio je komercijalni direktor Kutline Dione,kada je podigao veliki opskrbni centar u Širokom Brijegu koji je kasnije prodan Lijanovićima.

Hrkaća se već u stečajnom postupku Komercijalne banke Zagreb dovodi u vezu s Milanom Lučićem,o čemu su mediji izvještavali prije četiri godine.

Za Lučića mediji navode da je smatran najbogatijim Hercegovcem te da je za vrijeme rata u BiH bio direktor ljubuške firme Hermes jednog od opskrbljivača HVO-a.

Novac je uložio u razne biznise od nafte do bankarstva,osiguranja i nekretnina,ali su mu poslovi kako se navodi,na silaznoj putanji.

Podsjeća se da je rodjen u Ljubuškom u BiH te da je njegov stariji brat Ivo Lučić bio utemeljitelj i šef Sigurnosno-informativne službe (SIS)HVO-a stožerni brigadir Hrvatske vojske i general -bojnik HVO-a.

Milan Lučić je u javnosti poznat po internetskom seksi-filmi sa estradnom zvijezdom Severinom,zbog kojeg su srušeni serveri mnogih domaćih provajdera.Uz to ,tvrdi se da je austrijsko tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Lučića ,kao i protiv Ivića Pašalića i Igora Mlinara,u slučaju Hypo banke i malverzacija preprodaje jednog zemljišta na Pagu u kojoj su oni zaradili 33. miliona Eura te da uskoro treba sjesti na optiženičku klupu u Klagenfurtu.

U slučaju zagrebačkog Trgovačkog suda ,kako se navodi ,jedna od inkriminacija odnosi se na Lučića koji je preko druge firme ,navodno došao do vrijedne nekretnine Amfora Marisa iz stečajne mase.

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)