Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Novi generalni direktor Bisnode Southern Market je Milan Dragić

Novi generalni direktor Bisnode Southern Market je Milan Dragić

Milan Dragić je od 01. 06. preuzeo vodstvo kompanije Bisnode Southern market koja posluje na tržištima Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije te u sklopu poslovnih partnerstava u Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu. Novi direktor ima preko 25 godina iskustva u slovenskim i međunarodnim kompanijama, a dosadašnja dugogodišnja direktorica Maria Anselmi preuzima ulogu direktorica operativne izvrsnosti u Bisnode AB Grupi.
„Uvjeren sam da ćemo u području Smart Data i dalje igrati ključnu ulogu te našim rješenjima pružati podršku u povećanju učinkovitosti poslovanja i razvoja informacijskoga tržišta. Praksa pokazuje da kompanije koje koriste podatke i analitička rješenja rastu brže, sigurnije i postižu veću razinu profitabilnosti, što je jako značajno za sve kompanije u regiji.“ – izjavio je Dragić prilikom preuzimanja nove funkcije.
Jon Slorer, direktor međunarodnog tržišta Bisnode grupe kaže da je Dragić pravi izbor: „Bisnode svojim rješenjima već pomaže u kreiranju budućnosti u kojoj su poslovni procesi uglavnom automatizirani, digitalizirani i temeljeni na Big Data modelu. Milan donosi znanje o velikim međunarodnim IT sistemima i iskustvo u upravljanju poslovanjem u regiji, čime će se Bisnode još jače pozicionirati kao analitički partner, koji svojim klijentima pomaže u procesu digitalizacije poslovanja. Veselim se što ćemo zajedno s Milanom sudjelovati u tom procesu.”
Dragić je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u poslovnom upravljanju velikim međunarodnim IT poduzećima na tržištima srednje i istočne Europe. Od 13 godina karijere u Microsoftu, njegova posljednje funkcija bila je direktor poslovnih rješenja za područje srednje i istočne Europe, a bio je odgovoran za transformaciju 15 regionalnih organizacija s ciljem povećanja učinkovitosti i bolju pokrivenost tržišta. Po povratku u Sloveniju, pridružio se kompaniji Agito u ulozi voditelja poslovnog razvoja. Nakon dvije i po godine, prihvatio je poziv iz kompanije SAP Slovenija te preuzeo vođenje kompanije s 32 zaposlenika.
Bisnode je vodeći evropski ponuđač poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj koja zapošljava 2400 ljudi u 18 zemalja. Pomaže kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka – Smart Data omogućava klijentima donošenje mudrih odluka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Izvor/Bisnode /Darija Marković/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)