Home / After Work / Instagram par koji za jednu sliku dobije i do 7500 dolara

Instagram par koji za jednu sliku dobije i do 7500 dolara

 JACK MORRIS i Lauren Bullen upoznali su se prošle godine na Fijiju i otad žive život iz snova. Posao im je da putuju svijetom i uživaju te fotografije s putovanja objavljuju na Instagramu.

Ono što je mnoge šokiralo je činjenica da za svaku objavljenu fotografiju dobivaju nevjerojatne cifre. Jack po objavljenoj fotki može zaraditi i do 9000 dolara, odnosno oko 60 tisuća kuna, a Lauren i do 7500 dolara, što je oko 50 tisuća kuna. Niste krivo pročitali, zaista se radi o tim iznosima.

Njega na Instagramu prati 2 milijuna ljudi, dok se ona bliži brojci od 1,2 milijuna. Prije nego što je počeo zarađivati preko Instagrama, 26-godišnji Jack je bio čistač tepiha, a sada za život zarađuje promocijom.




Angažiraju ih turističke zajednice, hoteli, restorani i mnogobrojni brendovi, a njihovo je samo da na fotografijama te proizvode, usluge i mjesta predstave dovoljno privlačno svojim pratiteljima. Tako financiraju svoja putovanja po svijetu, ali i održavaju svoj stalni dom na Baliju. Jack je bio u 45 zemalja diljem svijeta, od čega je s Lauren posjetio oko 20, među kojima je bila i Hrvatska.

“Radio sam svaki dan od 9 do 17 i mrzio sam svoj posao. Znao sam da moram nešto mijenjati jer mi je vrhunac bio opijanje vikendom. Uštedio sam oko 3000 funti i odlučio krenuti na put. Imao sam 22 godine”, priznao je na svom blogu gdje je odlučio otkriti neke tajne “zanata”.
“Svaku fotku uređujem u istom stilu, zbog toga sve izgledaju pomalo slično. Prije nego što nešto fotografiram, pokušavam zamisliti i isplanirati kako će izgledati na mom profilu, s drugim fotografijama”, otkrio je i dodao: “Ako trebamo snimati na nekoj prometnoj lokaciji, uglavnom fotkamo oko 13 sati, tad je najmanje ljudi.”

Kaže da je najbolji aspekt njihovog posla sloboda i to što mogu iskusiti stvari i posjetiti mjesta koja inače nikada ne bi, no ponekad je, tvrdi, prestresno. “Ponekad imam osjećaj da moram ići dalje jer nisam dovoljno objavio taj dan”, kaže.

Prvi brend koji je promovirao kontaktirao je njega, no on je odbio. Profil je održavao zbog zabave. “Onda su počele dolaziti predobre ponude koje zaista nisam mogao odbiti i tako je počelo.”
“Ono što ljudi moraju shvatiti je da su moje objave oko 5 posto mog cijelog života, naravno da neću glumiti nešto što nisam, ali i ja, kao i svi, objavljujem samo sretnu stranu. Ne fejkam ništa niti pokušavam nešto izmisliti, ali naravno da ne objavljujem baš sve što mi se događa”, poručio je.

Za sve one koji i sami žele pokušati zarađivati na Instagramu poručio je: “Glavna stvar je da se dobro zabavljate i da slijedite svoju strast. Ako volite ono što radite, veće su šanse da uspijete.”

 izvor/Index/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)