Home / Vijesti / BiH / VIDEO Muslimanka iz Londona odgovorila desničarima koji su se obrušili na nju zbog fotografije

VIDEO Muslimanka iz Londona odgovorila desničarima koji su se obrušili na nju zbog fotografije

DJEVOJKA, čija je fotografija nakon terorističkog napada u Londonu postala mem za desničarske i antimuslimanske krugove na društvenim mrežama, progovorila je o maltretiranju kojem je izložena.

>>Desničari poludjeli zbog fotografije muslimanke nakon napada u Londonu, evo što kaže fotograf

Podsjetimo, nakon što je fotografirana na Westminsterskom mostu kako prolazi pored ranjenika oko kojeg su se okupili ljudi, gledajući u mobitel, određeni desničarski blogovi i korisnici napali su je zbog navodne ravnodušnosti prema stradalima u napadu.

Ne samo to, već su toga što žena na fotografiji nosi hidžab izvukli zaključak kako su muslimani generalno bezosjećajni prema žrtvama terorizma.

Druga slika pokazuje da je i sama potresena

No kao što druga fotografija koju je uslikao isti fotograf Jamie Lorriman pokazuje, ova mlada muslimanka i samo je vidno potresena bezumnim nasiljem.

A djevojka se nakon nekoliko dana i sama javila i na stranici koja prati antimuslimanske incidente Tell Mama komentirala ovaj lažni skandal:

“Šokirana sam i potpuno zaprepaštena načinom na koji fotografija mene cirkulira društvenim mrežama. Onim pojedincima koji su interpretirali i komentirali o čemu sam ja razmišljala u tom užasnom i potresnom trenutku, htjela bih reći da sam bila slomljena svjedočeći posljedicama šokantnog i paralizirajućeg terorističkog napada, a osim toga, morala sam se nositi sa šokom pronalaska moje slike zalijepljene svuda po društvenim mrežama od strane onih koji nisu mogli vidjeti dalje od moje odjeće, koji izvlače zaključke na temelju mržnje i ksenofobije.”

Nazvala obitelj i otpratila drugu ženu do stanice

Neimenovana djevojka dodala je da je u to vrijeme osjećala tugu, strah i zabrinutost te da je neposredno prije razgovarala s drugim svjedocima napada kako bi saznala što se dogodilo i vidjela treba li im njena pomoć. Zatim je nazvala svoju obitelj i pomogla ženi da ode do stanice Waterloo.


“Moje misli su sa svim žrtvama i njihovim obiteljima”, navela je djevojka u hidžabu i zahvalila se Lorrimanu, koji je prethodno stao u njenu obranu.

izvor/Index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)