Home / Vijesti / BiH / Njemačka ambasada termin za Vizu- Uputstvo kako rezervirati ONLINE
njemacka_ambasada_sarajevo_poslovnidnevnik.ba

Njemačka ambasada termin za Vizu- Uputstvo kako rezervirati ONLINE

U posljednje vrijeme naši radnici koji su otišli raditi u Njemačku imaju dosta problema oko rezervisanja termina za vize u ambasadi SR NJemačke u Sarajevu.

Zbog velikog broja zahtjeva za vize razvrstanih u više kategorija ,za rad,za spajanje porodice,za školovanje i td.Ambasada SR NJemačke je uvela novi sistem ONLINE rezervisanja termina jer prethodni sistem nije bio efikasan ili ako je bio ,onda je otvarao put raznim mešetarenjima ,koja su prisutna u raznim oblicima već duže vrijeme baš oko vadjenja viza i na kraju i čekanja u redovima ispred ambasade.Ovi problemi su problemi i za zaposlene u ambasadi gdje realno nemaju uticaj na ove i ovakve stvari a one im se dešavaju baš pred vratima.

Poslovnidnevnik.ba već duze vrijeme prati ova zbivanja i pokušava pomoći našim ljudima koji pored što moraju raditi i biti tačni na svom poslu, moraju se baviti i ovakvim stvarima.Naravno da tu ima raznih struka i da ljudi nisu baš vični raznim vještinama na internetu i kompjuterima tako da im predstavlja i sam način određeni problem,gdje je u prošlom načinu igrala ulogu velika brzina popunjavanja zahtjeva online putem. Najbrži su dobijali rezervaciju a to opet ,samo po sebi je otvaralo put raznim informatičarima kako bi brzo i dobro zaradili rezervišući za druge termin za vizu.

Novi sistem ne treba brzinu nego tačnost unošenja podataka i naravno da morate vidjeti za koju kategoriju ćete popunjavati zahtjev to je jedna od najvažnijih stvari u ovom sistemu.

Donosimo detaljno i slikovno prikazano kako se to rezervira i popunjava zahtjev za dobijanje termina za vizu SR Njemačke.


Kao prvo morate otići na stranicu ambasade možete ovdje uci preko ovog linka:

http://www.sarajewo.diplo.de/Vertretung/sarajewo/ba/01/Visabestimmungen/termin__fuer__visumsantrag__seite.html

Nakon toga će Vam se otvoriti sljedeći prozor ili slika na ekranu:

termin_viza_poslovnidnevnik.ba
termin_viza_poslovnidnevnik.ba

Strelicom Vam je pokazano gdje ćete ući dalje tj kliknuti na vezu iznad strelice .Nakon što ste kliknuli tu otvara Vam se naredni prozor ili slika na ekranu:

termin_viza_poslovnidnevnik.ba
termin_viza_poslovnidnevnik.ba

Pošto se otvorio onda ćete nakon što pročitate sve otići na dnu stranice na vezu (prikazuje strelica) veza :Weiter

Nakon što ste kliknuli na vezu Weiter otvoriće vam se prozor u kojem ćete izabrati koja Vam viza tj kategorija treba na sljedećoj slici vidite strelice koje označavaju te kategorije pa vi sve pročitajte i izaberite koja je vama potrebna.Slika dole:

termin_viza_poslovnidnevnik.ba
termin_viza_poslovnidnevnik.ba

Mi smo za primjer uzeli grupu u svrhu spajanja porodice.

Za one koji rezervisu termine u grupi (roditelj + djeca) obavezno je ispuniti rubriku “Anzahl Besucher (broj posjetilaca)

slika dole:

termin_viza_poslovnidnevnik.ba
termin_viza_poslovnidnevnik.ba

Nakon ovog idete na Neuer Termin i posljednji prozor je :

termin_viza_poslovnidnevnik.ba
termin_viza_poslovnidnevnik.ba

Gdje ćete lijepo sve popuniti što se traži i poslati zahtjev.Nakon toga će vam doći obavjest o rangiranju na Listi čekanja.

Sve ovo je u suštini isto samo što Vam sad ne igra ulogu vrijeme u rezerviranju i idete na Rang listu čekanja ,kad god poslali zahtjev u toku dana.

Nadamo se da smo uspjeli malo razjasniti ovo ako ima nekih nejasnoća možete slobodno u komentrima pisati jer se svi komentari čitaju io odgovara se na njih.

Poslovnidnevnik.ba je poslovni portal koji brine o Vama i nastoji Vam pomoći na Vašem trnovitom putu za opstanak Vas i Vaših porodica .

Sretno!

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)