Home / Vijesti / BiH / Bisnode BH organizuje 07. 12. 2016. Konferenciju o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH sa ciljem isticanja najzdravijeg dijela bh. privrede.
bisnode_poslovnidnevnik.ba

Bisnode BH organizuje 07. 12. 2016. Konferenciju o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH sa ciljem isticanja najzdravijeg dijela bh. privrede.

Konferencija će okupiti najkvalitetnije kompanije u BiH po svim mjerilima vrijednosti poslovanja, institucije i orgnizacije nadležne za ovu temu i svakako, pobuditi veliku pažnju medija, pa je ovo odlična prilika za isticanje pozitivnih priča o biznisu. Stoga vas Bisnode BH poziva da se pridružite i postanete dio grupe koju prepoznaju kao pouzdane, sigurne i poželjne partnere. 


Cilj Bisnodea je prije svega istaći kvalitetne bh. kompanije, čime se otvara tema profesionalne procjene kvaliteta kompanija u smislu bonitetne ocjene, prema poslovnoj javnosti i nadležnim institucijama u BiH. Želja Bisnodea je istaći značaj korištenja kvalitetnih i validnih informacija dobijenih od priznatih izvora koje pomažu u donošenju mudrih poslovnih odluka i poteza koje vode ka uspjehu kompanije.  

Također istači će se i značaj posjedovanja validne potvrde bonitetnog poslovanja u vidu certifikata bonitetne izvrsnosti s posebnim naglaskom na korištenje certfikata kao dokaza da su bh. kompanije oba entiteta koje ih posjeduju ravnopravan partner ino kompanijama u Evropi i svijetu, odnosno benefita posjedovanja istih za izvoznike. Konferencija je i prilika za razmjenu iskustava, pronalaženje novih poslovnih partnera i isticanja znanja o mjerilima vrijednosti zdravog poslovanja. Dodijeliti će se i tri Zlatna cerifikata za bonitetnu izvrsnost, po jednom predstavniku velikih, srednjih i malih kompanija iz reda proizvođača, odnosno iz realnog sektora

Bisnode BH vjeruje da će ovakav vid komunikacije pomoći profesionalnijem pristupu procjeni kvaliteta poslovnih subjekata i samim tim procjene stanja bh. privrede te detektovanjem problema i pronalaženjem rješenja koja će pomoći u daljem napretku privrede bh. kroz napredovanje svake kompanije ponaosob.

Konferencija se organizuje uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske komore BiH, učešće Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te uz medijsku podršku časopisa Banke&Biznis u BiH kao medijskog partnera, Oslobođenja, TV1, portala Poslovni svijet kao medijskog pokrovitelja i Faktor-a, Depo-a i Fokus-a kao medijskog sponzora i veliki broj ostalih medija, institucija i organizacija zainteresovanih za ovu temu.

Šta je to bonitetna ocjena?

Bonitetna kuća Bisnode nezavisno i transparentno sabira podatke o poslovanju preduzeća, njegovim vlasnicima, registarskim i drugim promjenama, platnim navikama, istoriji poslovanja, ovlaštenim licima, stanju nekretnina i drugo.

Informacija o bonitetnoj ocjeni kompanija omogućava da ocijenite uspješnost preduzeća, analizirate poslovanje i likvidnost, pratite disciplinu plaćanja poslovnih partnera, provjerite je li poslovni račun partnera blokiran te kako on posluje.

Šta je bonitetna izvrsnost?

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost privrednih subjekata. Preduzeća s bonitetnom izvrsnošću posluju izvrsno i ispunjavaju kriterije za ostvarenje manje vjerojatnoće da će u narednih dvanaest mjeseci zabilježiti neki od negativnih događaja: stečaj, prinudno poravnanje ili likvidaciju, brisanje subjekta iz poslovnog registra ili blokadu žiro računa.

                                  Čemu služi bonitetni certifikat?

Certifikat bonitetne izvrsnosti je rezultat složene analize, jedinstvene za sva evropska tržišta, koji se temelji na analizi godišnjih financijskih izvještaja, a onaj koji poslovnim subjektima dodjeljuje kompanija Bisnode je međunarodno priznat certifikat u 18 evropskih zemalja, jer je pri ocjenjivanju ispoštovan isti kriterij kao u bilo kojoj od tih zemalja.aaa

Posjedovanje Certifikata bonitetne izvrsnosti važno je u praktičnoj primjeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkurentnosti potencijalnim domaćim i inopartnerim. Osim u komunikaciji s potencijalnim partnerima, važan je i za kreiranje ponuda i razvoju raznih oblika partnerstva i predstavlja dokument za izvanrednu dodatnu referencu i dokaz poslovne izvrsnosti.

euro-aaa

Vrijednost bonitetne ocjene i certfikata koju Bisnode BH ujedno najveći strateški partnera Dun & Bradstreet (D&B) američke bonitetne kuće. Bisnode je prisutan i aktivan u svim evropskim i zemljama svijeta sa kojima BiH poslovno sarađuje.

Za više informacija posjetite web Bisnode.ba

 

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)