Home / Vijesti / BiH / Počinje 3. Dječiji sajam u Skenderiji

Počinje 3. Dječiji sajam u Skenderiji

Danas  11.11.2016., u 14 časova počinje 3. Dječiji sajam u sarajevskoj Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić.  Sajam će trajati do nedjelje, 13.11., uz mnoštvo izlagača, dječijih nastupa, radionica, igraonica, zabave, plesa, poklona, iznenađenja, sajamskih popusta i nagradnih igara. Očekujemo vikend pun smijeha i dječije graje.


Dječiji sajam slovi za najveseliju smotru u regionu namijenjenu djeci do 10 godina, roditeljima i trudnicama. U Sarajevo je na radost brojnih posjetitelja stigao prije 3 godine i već na samom početku osvojio publiku, dobio odlične kritike i oborio rekorde posjećenosti.

Uz izložbeni segment, na kojem se i ove godine po diskontnim cijenama predstavlja veliki broj izlagača sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim cijeloj porodici, mališane u Skenderiji očekuje prava zabava. Diljem dvorane Mirza Delibašić postavljeni su punktovi i igraonice za djecu, kao i edukativne radionice, a centralna zabava odvija se na sajamskoj pozornici na kojoj će nastupiti preko 1000 mališana tokom tri dana.

  1. Dječiji sajam će, uz nastup “Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju”, svečano otvoriti premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić i ovogodišnja ambasadorica Dječijeg sajma Marija Hudolin. Sajam će na otvaranju ugostiti i “Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Visokom” , nakon  čega će uslijediti brojni nastupi polaznika JU “Djeca Sarajeva”, osnovaca, polaznika raznih udruženja i organizacija koje rade sa djecom, zabava, ples i nagradna izvlačenja.

Sajam i ove godine u fokus stavlja porodicu i pravilan rast i razvoj svakog djeteta, te kroz različite sadržaje nastoji educirati najmlađe i približiti im teme koje su od značaja za cjelokupno društvo. Za mnoge od njih sajam će biti prvi susret sa policijom i vatrogascima i prilika da se upoznaju sa njihovom važnošću i doprinosom zajednici.  Dječiji sajam i ove godine poziva sve koji su u mogućnosti da daruju krv na punktu Zavoda za transfuziologiju ili da na punktovima brojnih humanitarnih udruženja pomognu ugroženim kategorijama stanovništva.

Počasni pokrovitelji 3. Dječijeg sajma su premijer Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta, a organizatori Cuspis i Udruženje “Moderno društvo“. Radno vrijeme je u petak od 14:00 do 18:00, a u subotu i nedjelju od 10:00 do 18:00. Ulaz na sajam je besplatan.Raspored za tri dana Sajma u nastavku:

raspored-petak_poslovnidnevnik.ba
raspored-petak_poslovnidnevnik.ba
raspored-subota_poslovnidnevnik.ba
raspored-subota_poslovnidnevnik.ba
raspored-nedelja_poslovnidnevnik.ba
raspored-nedelja_poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)