Home / Vijesti / BiH / Nevjerovatno- dugovanja za saobraćajne prekršaje u BiH

Nevjerovatno- dugovanja za saobraćajne prekršaje u BiH

Nevjerovatan je podatak da vozači u Bosni i Hercegovini državi duguju više od 56 miliona KM za saobraćajne prekršaje. Njih 13 iz Kantona Sarajevo duguje više o 255.000 KM.

Upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje brzine, upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju, upravljanje bez vozačke dozvolom ili sa nevažećom vozačkom dozvolom, upravljanje vozilom bez upaljenih svjetala, nevezanje pojasa i nepropisno parkiranje najčešći su saobraćajni prekršaji na teritoriji BiH.

Za gore navedene prekršaje, ukupan dug izrečen na osnovu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH iznosi nevjerovatnih56.395.792,88 KM.

Ovo su podaci koji datiraju iz augusta ove godine, a dolaze iz Agencije za identifikacione isprave/dokumente, evidenciju i razmjene podataka dostavljene Komisiji za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Rekorder po dugovanjima je osoba čije je vozilo i prebivalište registrovano u općini Centar Sarajevo, a iznosi 44.017 KM.

Drugi rangirani dužnik iz sarajevske općine Stari Grad duguje 24.773 KM neplaćenih kazni, iznos od 22.046 KM duguje vozač iz općine Novo Sarajevo, dok je trećivozač iz općine Stari Grad Sarajevo sa dugom od 21.546 KM.

U dokumentu stoji da su osobama sa liste dužnika izrečene novčane kazne za prekršaje upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i upravljanje neregistrovanim vozilom.

Iz Komisije za saobraćaj i komunikacije dostavljen je dokument u N1 koji potvrđuje navode – a sadržaj vam je dostupan na fotografijama dokumenata.

komisija-za-saobracaj

komisija-za-saobracaj-1

komisija-za-saobracaj-2

 

Izvor/N1/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)