Home / Vijesti / BiH / Dr. Pasha – Iz Bosne i Hercegovine u arapske zemlje Perzijskog zaljeva

Dr. Pasha – Iz Bosne i Hercegovine u arapske zemlje Perzijskog zaljeva

Bosanskohercegovačka kompanija Dr. Pasha – proizvodnja 100% prirodnih kozmetičkih proizvoda, je potpisala ugovor za izvoz sa Katarskom kompanijom C.S. Trade – distributerska kuća za kozmetičke proizvode iz premium segmenta na području zemalja Bliskog istoka.

Prva isporuka je planirana za prvu polovinu oktobra što predstavlja tek početak velikog izvoza bh. brenda na tržište Bliskog istoka. Katar je vodeća zemlja svijeta po ostvarenom bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika, a smještena je na malom poluotoku u Perzijskom zaljevu. Bogat je prirodnim plinom i naftom, a gotovo 90 posto stanovništva živi u glavnom gradu Dohi – u gradu izvoza proizvoda Dr.Pasha. Katar zemljopisno možda jest malen, ali je u komercijalnom smislu ogroman potencijal koji neprestano raste.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba




Potencijal ovog tržišta želi iskoristi i kompanija Dr.Pasha te tako svoje poslovanje širi na tržište zemalja Perzijskog zaljeva, a u pregovorima je razvoj kanala distribucije kao što su neki od vodećih svjetskih hotela tog područja, kao i pharma kanal. Na taj način će se na tržištu Katara naći kozmetički proizvodi spravljeni po originalnoj recepturi kao što su: krema za bebe, zlatni melem, sapuni i drugi proizvodi iz asortimana. Ova informacija je dovoljno značajna da privuče pažnju, tim prije što se o domaćem brendu više zna van granica BiH. Nakon dugogodišnje saradnje i plasiranja proizvoda Dr.Pasha na tržište EU odnosno Slovenije i Hrvatske, dodatni izazov za kompaniju bio je svakako i ulazak na potpuno novo tržište. Danas, proces proizvodnje i ručna izrada proizvoda kao i prepoznatljiv izgled inspirisan tradicionalnim motivima Bosne i Hercegovine, doprinose ponovnom ujedinjenju čovjeka i prirode u svrhu ljepote, zdravlja i dobrog osjećaja.

Dr.Pasha će svakako nastaviti ulagati u brigu o zdravom načinu življenja, kroz primjenu startegije unapređenja i razvoja korištenja prirode i njenih resursa, te na taj način osigurati konkurentnost i stabilnost u poslovanju – saopšteno je.

 izvor/Klix/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)