Home / EU / Izgubio Angelinu ,dobio Hrvatsku:Bradu Pittu odobrena gradnja vila vrijednih 2 milijarde Eura
Brad Pitt _hrvatska
Brad Pitt _hrvatska

Izgubio Angelinu ,dobio Hrvatsku:Bradu Pittu odobrena gradnja vila vrijednih 2 milijarde Eura

VEĆINA vijećnika šibenskog Gradskog vijeća prihvatila je cjelovite izmjene šibenskog Generalnog urbanističkog plana, izrađenog 1988. godine. Oko novog GUP-a nije bilo puno rasprave, a najviše riječi u uvodnoj prezentaciji bilo je o prenamjeni prostora bivšeg TEF-a i Zablaćkog poluotoka. gdje bi investitori trebali graditi apartmane, hotele i vile, a za to ulaganje zainteresiran je i Brad Pitt koji je zbog toga posjetio Hrvatsku prije nekoliko tjedana.
SMART CITY 300X250 pd PREDSTAVLJA PROJEKT“Dijelovi Zablaćkog poluotoka bili bi realizirani u dvije faze. Ideja je da grad dobije prostore u kojima se može razvijati. Mi smo ovim planom bitno smanjili te površine. Projekt Male Soline može krenuti odmah, a ostali dijelovi u zadnjoj fazi realizacije što znači da bismo mogli vidjeti kako bi taj prvi projekt protekao i onda odlučiti što dalje. Ostavili smo prostor i za golf, za koji mislimo da bi donio kvalitetu više u turističkoj ponudi grada Šibenika”, rekla je za Šibenik.in Ljiljana Doležal iz tvrtke Urbing koja je osmislila novi GUP.




Predviđen je i tematski park na Velikim Solinama, koji je zaštićena arheološka baština gdje su bile stare solane, a koji bi se protezao do golf igrališta.

Šibenski arhitekti protiv GUP-a

Područje TEF-a predviđeno je kao prostor mješovite namjene te će postati gradski urbani prostor. Tu bi trebalo niknuti novo naselje sa stambeno-poslovnim, smještajnim, kulturnim i obrazovnim kapacitetima te novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta. Vrijednost investicije procjenjuje se na dva milijuna eura.

Šibenski arhitekti pak neće podržati GUP.

“Već godinama traju prijepori oko izrade novog Generalnog urbanističkog plana, prvenstveno zbog koncepta plana koji je nastao iz vremena bivše države, tj. 70 tih godina prošlog stoljeća. Taj koncept u današnjem vremenu je neostvariv, promašen”, tvrde.

izvor/Index.hr/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)