Home / EU / Google na udaru EU: Temeljito analiziramo sklopljene ugovore
Google mascot of the Android version Marshmellow (2015) on the company's campus in Mountain View, US, 8 March 2016. Photo:?Christoph Dernbach/dpa - NO WIRE SERVICE -/DPA/PIXSELL

Google na udaru EU: Temeljito analiziramo sklopljene ugovore

Velike tvrtke ne bi se trebale štititi kočenjem inovacija, kazala je danas Vestager.

Europska povjerenica za zaštitu tržišnog natjecanja izjavila je u ponedjeljak da analizira Googleove sporazume s proizvođačima telefona i operaterima temeljem bojazni da njihove odredbe o mobilnom operativnom sustavu Android možda predstavljaju kršenje ravnopravne tržišne utakmice.

Istup Margrethe Vestager poklopio se s učestalim naznakama da bi američkom softverskom divu mogla odrediti novčanu kaznu zbog narušavanja tržišnog natjecanja, Prije godinu dana Vestager je optužila Google da prilikom prikazivanja rezultata pretraživanja favorizira svoju uslugu kupovine nauštrb onih konkurencije.

Velike tvrtke ne bi se trebale štititi kočenjem inovacija, kazala je danas Vestager.

“Zato temeljito analiziramo Googleove ugovore s proizvođačima telefona i operaterima koji koriste operativni sustav Android”, kazala je povjerenica EU na konferenciji u organizaciji nizozemskog regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja.

“Pribojavamo se da je zahtjevima proizvođačima telefona i operaterima da u svoje telefone instaliraju Googleove aplikacije umjesto da sami odluče koje će aplikacije instalirati Google možda presjekao jedan od ključnih kanala putem kojih nove aplikacije pronalaze put do kupaca”, tumači Vestager.

POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)