Home / Nauka i Tehnologija / Nizozemci protiv Samsunga zbog neredovitih nadogradnji

Nizozemci protiv Samsunga zbog neredovitih nadogradnji

Nizozemsko udruženje za zaštitu potrošača Consumentenbond pokrenulo je sudsku tužbu protiv Samsunga tvrdeći kako južnokorejski proizvođač za većinu svojih Android mobilnih uređaja ne pruža dovoljnu podršku niti daje informacije o okvirnom terminu kada korisnici za njih mogu očekivati nadogradnje.

U tužbi se navodi podatak kako Samsung nije osigurao najnoviju verziju operativnog sustava Android za 82 posto svojih mobilnih uređaja koji su se na nizozemskom tržištu pojavili u posljednje dvije godine.

Od Samsunga se traži da svoje uređaje koji su u prodaji u Nizozemskoj, da na transparentan način obavijesti kupce koliko će trajati podrška za pojedini mobilni uređaj te kada mogu očekivati nadogradnju za taj uređaj.

Predstavnici Consumentenbonda napominju kako i drugi proizvođači mobilnih uređaja koji su prisutni na nizozemskom tržištu čine istu grešku, no odlučili su zasad pokrenuti tužbu samo protiv Samsunga zbog njegovog tržišnog udjela koji u Nizozemskoj što se tiče mobilnih uređaja iznosi 80 posto

Izvor/BUG/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Svečano otvorena konferencija ”Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje”

XIII po redu regionalna naučno stručna konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture ”Sfera 2023: Klimatizacija, …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)