Home / Vijesti / BiH / Predstavnike boraca niko nije primio: Slijede masovni protesti

Predstavnike boraca niko nije primio: Slijede masovni protesti

Predstavnike demobilisanih boraca danas su u Parlamentu Federacije BIH dočekala zatvorena vrata. Imali su namjeru razgovarati sa predsjedavajućim Zastupničkog doma, Edinom Mušićem, no niko ih nije primio.

Oni su ranije predali zahtjev za održavanje hitne sjednica oba doma Federalnog parlamenta, te poručili da ukoliko Zakon ne bude usvojen  i ne dobiju pozitivan odgovor do 3. septembra, već 5. septembra idu, kako kažu  “do kraja”. Organizirat će proteste ispred Federalnog parlamenta.

S obzirom da sjednica do danas nije zakazana i da predstavnike demobilisanih boraca niko nije primio u zgradi Parlamenta, oni za 5. septembar najavljuju masovne proteste u Sarajevu.

– Došli smo da vidimo namjeravaju li zakazati sjednicu do 5. septembra. Danas im je prvi radni dan nakon godišnjih odmora, a niko od njih nije došao na posao.  Čuli smo da Edin Mušić ima smrtni slučaj, ali dženaza je sutra. Stoga nije bilo razloga da danas ne dođe i da nas ne primi. Nakon svega, 5. septembra dolazimo pred zgradu federalnog Parlamenta i tu ostajemo dok se naši zahtjevi ne riješe, a jedan od njih je donošenje Zakona o demobilisanim borcima sa amandmanima koji su prošli u Domu naroda – rekao je Hamza Krkalić, jedan od predstavnika demobilisanih boraca.

Najavili su da će “zagorčati” život političarima, posebno u izbornoj kampanji, te da neće biti izbora ukoliko se ne donese zakon sa njihovim amandmanima.

Podsjetimo, nakon što su 30. jula usaglašeni stavovi o Zakonu i borci bili zadovoljni, uslijedio je niz sastanaka Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH , na kojima, prvo nisu  dostavljeni tačni tekstovi usaglašenog zakona,a potom se  odustalo od daljnjeg usaglašavanja, te je  17. avgusta odlučeno da  zakon ide na ponovnu doradu u Vladu Federacije BiH.

 

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)