Home / Ličnosti / SVJETSKI MEDIJI HVALE NOVAKA: Đoković uradio ono što Federer i Nadal neće nikad!

SVJETSKI MEDIJI HVALE NOVAKA: Đoković uradio ono što Federer i Nadal neće nikad!

Svjetski mediji ne štede komplimente na račun Novaka Đokovića, nakon što je srpski teniser osvajanjem turnira u Sinsinatiju postao prvi igrač u istoriji koji je kompletirao “Zlatni masters”.

Najupečatljiviji tekst objavila je španska “Marka”, koja konstatuje da je Djoković uradio ono što niko iz njegove generacije, a posebno Rodžer Federer i Rafael Nadal, teško da mogu ikad.

“Federer ima 37 godina i nedostaju mu Monte Karlo i Rim, gde uopšte ne igra u poslednje vreme, dok Nadal, koji trenutno ima 33 mastersa, dva više od Djokovića, nema titule u Majamiju, Šangaju i Parizu”, konstatuje španski list i ističe da će se, ako ovako nastavi, Srbin brzo vratiti na poziciju broj 1, kao i da se nada da na predstojećem US openu Đoković i Nadal neće biti u istoj polovini žreba.

Ugledna italijanska “Gazeta delo sport” donosi naslov koji govori sasvim dovoljno: “Kralj Nole osvojio sve masterse” i posebno naglašava da je trofej u Sinsinatiju osvojio protiv Federera, koji je prethodno dobio svih sedam finala, od čega tri protiv Đokovića.

Francuski “L’Ekip” je kratak i jasan: “Istorijski Đoković” i podseća da je srpski teniser jedini igrač ikad koji u riznici trofeja ima sve gren slemove, sve masterse, završni Masters i Dejvis kup.

I mediji u regionu veličaju uspeh srpskog tenisera, a hrvatski “Index” tvrdi da je Đoković apsolutni favorit broj 1 na predstojećem US openu, gde Nadal brani titulu.

(kurir/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)