Home / Najave / POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA| Nijemci traže strože kontrole dječjeg doplatka: I mnogi Hrvati su na meti…

POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA| Nijemci traže strože kontrole dječjeg doplatka: I mnogi Hrvati su na meti…

Njemački vicekancelar i ministar financija Olaf Scholz (SPD) zatražio je strožu kontrolu isplata dječjeg doplatka za djecu koja žive izvan Njemačke, a čiji su roditelji u Njemačkoj, javlja dnevnik Bild u nedjelju.

”Mi radimo na jačanju kontrola i na novom zakonu koji bi poboljšao učinkovitost kontrola”, rekao je Olaf Scholz za nedjeljno izdanje dnevnika Bild.

On je ustvrdio kako najveća većina isplata dječjeg doplatka za djecu koja žive u nekoj od zemalja Europske unije protječe u redu.

”U preko 90 posto slučajeva isplate su u redu, no činjenica je da se moramo boriti protiv postojeće zloupotrebe”, rekao je Scholz.

On je naglasio kako se njegova socijaldemokratska stranka bori za to da se dječji doplatak za djecu u EU inozemstvu prilagodi doplatku zemlje u kojoj dijete živi, a ne da se isplaćuje kao za djecu koja žive u Njemačkoj.

”No to je Europska komisija odbacila upozoravajući na pravilo o jednakom tretmanu svih građana EU-a”, rekao je Scholz.

Pozadina rasprave oko isplate dječjeg doplatka za djecu u EU inozemstvu je apel nekoliko gradonačelnika njemačkih gradova koji su upozorili na nagao rast isplata u inozemstvo i povećan broj zlouporaba pravila građana istočnoeuropskih EU članica.

index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Grad Beč će dobiti prvu ulicu s mogućnošću regulacije temperature zraka

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)