Home / Vijesti / BiH / Dodik: Ako Federacija BiH pošalje policiju na granicu, koristit ćemo silu

Dodik: Ako Federacija BiH pošalje policiju na granicu, koristit ćemo silu

PREDSJEDNIK Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je kako će silom spriječiti pokušaj raspoređivanja pripadnika policije iz drugog entiteta Federacije BiH kako bi državnoj Graničnoj policiji BiH pomogli u sprječavanju ilegalnih migracija.

“Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije Federacije BiH uđe u Republiku Srpsku bez suglasnosti vlasti Republike Srpske bit će spriječen silom. Ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku bez suglasnosti naše Vlade bit će spriječeno i smatrat ćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku”, rekao je Dodik kako ga danas citiraju mediji u tome entitetu.

Vlada Federacije BiH najavila je jučer kako će odobriti ispomoć od 50 policajaca Graničnoj policiji BiH kako bi pomogli u zaustavljanju ilegalnih migranata. Dodik je naveo kako nitko ne treba pokušavati poslati pripadnike policije iz drugoga entiteta na područje Republike Srpske kako bi pomogli Graničnoj policiji. Pojasnio je kako Granična policija samo koristi teritorij Republike Srpske. Dodik je dodao kako sve razine vlasti u BiH imaju problem s migrantima koji, kako je dodao, moraju zajednički rješavati.

Vlasti BiH objavile su kako je od početka migrantske krize u zemlju ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata. Istodobno proturječni su podaci koji se odnose na broj migranata koji su ostali u zemlji. Državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ističe kako se radi o 2.500 migranata, dok vlasti Unsko-sanske županije u kojoj se nalazi najveći broj tvrde da ih je tamo 5.000. Iz Unsko-sanske županije koja se nalazi na sjeverozapadu BiH migranti pokušaju ilegalnim rutama ući u Hrvatsku i nastaviti put dalje prema zemljama Europske unije./index.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)