Home / Vijesti / Regija / STRAVIČNOI: Mesar pokušao masovno da potruje narod, a kad vidite na koji način, prevrnut će vam se želudac

STRAVIČNOI: Mesar pokušao masovno da potruje narod, a kad vidite na koji način, prevrnut će vam se želudac

Kasapin iz Jagodine Đ.L. (21) uhapšen je pošto je u Srbiju prošvercovao čak 23 tone pokvarene govedine iz Brazila!

Meso koje je moglo da potruje na hiljade ljudi u našoj zemlji stiglo je do Jagodine preko Kosova i Raške, ali je na vrijeme otkriveno i spriječena je njegova dalja distribucija.

Đ.L. koji je vlasnik jedne firme za preradu i distribuciju mesa u Paraćinu, namjeravao je da otrovnu govedinu proda lancu marketa u Ćupriji. On je meso prošvercovao bez ikakvih papira i dokaza o ispravnosti, a kako je govedini istekao rok trajanja, ona je uništena u kafileriji u Ćupriji.

Jagodinca će teretiti za krijumčarenje, a ispituje se da li ima osnova za druga krivična djela.

– Ukupno 23 tone govedine zaplijenjeno je u hladnjači u Ćupriji, bez ikakvih papira, pečata, dokaza o ispravnosti ili o carinskim dadžbinama. Ovaj kontigent je prošvercovan iz Brazila, a zatim je preko Kosova i Raške stigao do Jagodine i Ćuprije. Pronašli smo ga u trenutku kada je planirano puštanje u maloprodaju. Utvrđeno je da je neispravno, pa je uništeno. takvo meso bi moglo da izazove masovno trovanje ukoliko bi došlo do rafova – kaže izvor Informera.

Predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović naglašava da se pokvareno meso poput ovog lako može naći na trpezama širom Srbije, jer se ne otkrije baš svaki slučaj šverca.

– Dobro je što je to meso zaplenjeno i uništeno. Ono što je veoma važno jeste da država u ovakvim slučajevima mora javnosti da saopšti ime firme koja je pokušala takvo meso da uveze u Srbiju kako bi potrošači mogli da bojkotuju te trgovine i smanje šanse da jedu pokvareno meso – ističe Papović.

 

(Alo.rs/SB)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)