Home / Nekategorisano / VUČIĆU STIGLO JEZIVO UPOZORENJE: Ako uvedemo vojsku na Kosovo, NAPAST ĆE NAS NAJVEĆA VOJNA SILA!

VUČIĆU STIGLO JEZIVO UPOZORENJE: Ako uvedemo vojsku na Kosovo, NAPAST ĆE NAS NAJVEĆA VOJNA SILA!

Činjenica da velike sile ne priznaju, odnosno nemaju nameru da uvaže Rezuluciju 1244, za nas samo znači da mi imamo vrlo male mogućnosti da nešto učinimo, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana.

Vučić je to rekao na pitanje novinara može li Srbija, nakon učestalih napada na Srbe i špekulacija prištinskih medija o raspoređivanju snaga bezbednosti na administrativnoj liniji, da na Kosovo “uvede” hiljadu pripadnika svojih snaga bezbjednosti, kako to predviđa rezolucija UN.

“To nije pravo i to nije pravično, ali mi se borimo u skladu s vrlo malim mogućnostima i unutar veoma uskog manevarskog prostora i naše je da se borimo”, rekao je Vučić.

Kako je pojasnio, on je lično povodom ideje o povratku hiljadu vojnika upozoren da ćemo, ako to pokušamo, doći u sukob s najvećom vojnom silom na svijetu.

“Ako pokušate da uđete sa svojom vojskom i svojom policijom na Kosovo, NATO će to da tretira kao neprijateljski akt”, prenio je predsjednik Srbije upozorenje koje je dobio.

Kaže i da je više puta poredio situaciju, recimo, s rezolucijom o Jerusalimu, gdje su zapadne sile odbacile Trampov pritisak da svoje ambasade prebace u taj grad, kako je uradila Bijela kuća.

Oni su to, dodao je, pravdali činjenicom da bi takav postupak bio u suprotnosti s rezolucijom o Jerusalimu.

“SAMO SLEŽU RAMENIMA”
“Ja sam im tada rekao da se svi zajedno ponašaju protivpravno kad ruše Rezoluciju 1244, a oni onda sležu ramenima, pogledaju u svoje savjetnike i…ništa”, naveo je.

To je, kaže, ozbiljna situacija, te želi da građanima objasni da te ljude ne interesuju pravo i Rezolucija 1244, već sila i faktičko stanje.

“Važi samo pravo sile i mi u skladu s tim moramo da se trudimo da sačuvamo mir i bezbjednost i da svi gradimo bolji život i jaču ekonomiju”, poručio je Vučić.

“PLATFORMA PRIŠTINE OBESMIŠLJAVA SVE RAZGVORE”
Prema njegovim riječima, platforma za pregovore koja je predstavljena u kosovskom parlamentu otežava razgovore u Briselu, ali i pokazuje prave namjere Prištine, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić, ali i ukazao da su, bez obzira na to, razgovori jedino rješenje.

“Tu platformu kada pročitate vidite da nisu ostavili ni milimetar, ni jedan odsto prostora za bilo kakav dogovor”, rekao je Vučić, ističući da je druga stvar da li će taj dokument dobiti većinu.

Vučić smatra da pod spoljnim pritiskom takva platforma neće biti usvojena u pokrajinskoj skupštini, jer bi, kaže, svakom bilo jasno da sve posle toga postaje besmisleno.

Ali, takav tekst govori, istakao je, o namjerama i željama Prištine.

ODGOVOR HARADINAJU
On je podsjetio i na izjavu iz Prištine da bi nam učinili strašnu čast i uslugu time što će da prihvate pomirenje, ukoliko ih priznamo.

Kako je rekao, ono što bi Srbi trebalo da dobiju po tome je da nam Albanci kažu – evo, prihvatamo to da se pomirimo sa vama, ako nas priznate.

Prema njegovim riječima, takav stav proizlazi iz činjenice da oni žive u potpuno zatvorenom sistemu, gde i nema prostora za drugačiji glas.

Vučić je istakao da je ponosan što u Srbiji nije tako i naveo primjer festivala “Mirdita”, gdje su i Srbi i Albanci iz Prištine mogli da dođu i kažu sve najgore o njemu…

“Kod njih postoji to – Srbi su počinili zločine, genocid, Srbe smo pobedili u ratu, kao da Amerikanci nisu ni učestvovali, zato moraju da nas priznaju, a onda ćemo mi biti voljni da učinimo strašan ustupak i da kažemo da smo se pomirli, mada suštinski to ne mislimo”, rekao je Vučić.

Kada to čujete onda shvatite, naglasio je, da to prosto nije realno, niti je moguće, niti ima mnogo veze sa ovozemaljskim životom.

Dodao je da smo i Srbi mnogo puta živeli u sopstvenim zabludama, ali i da je veoma zadovoljan što danas racionalno i dobro procjenjuju sveukupno stanje, i ne zadovoljavaju se i zaluđuju samo sopstvenim idejama i stavovima.

(novi.ba)

Komentari

komentari

Check Also

RACIJA U NJEMAČKOJ -UHVAĆENI NEPRIJAVLJENI RADNICI IZ BIH I SRBIJE

Nakon opsežne akcije krajem ožujka, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz BiH …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)