Home / Vijesti / Regija / METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE NAJVIŠEG STUPNJA: Od sutra kreće još gori pakao, temperature se penju do +38!

METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE NAJVIŠEG STUPNJA: Od sutra kreće još gori pakao, temperature se penju do +38!

Danas će biti pretežno sunčano i vruće, ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi za Hrvatsku
Uz dnevni razvoj oblaka poneki poslijepodnevni pljusak praćen grmljavinom ponajprije je moguć na zapadu unutrašnjosti, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Ovaj tjedan neće donijeti značajniju promjenu vremena. Noći i jutro i dalje će biti ugodnije na kopnu nego na moru, no temperatura zraka kretat će se oko 20 stupnjeva. Danju će biti vruće, uz temperaturu između 31 i 38 stupnjeva Celzijevih. Toplinski val koji traje već nekoliko dana nastavlja se dalje. U Hrvatskoj će vrhunac topline u većini zemlje biti od srijede do petka. Liječnici savjetuju smanjenje aktivnosti na otvorenom, odgovarajuću zaštitu od sunca i mnogo tekućine. Boravak na suncu u najtoplijem dijelu dana treba izbjegavati.

U istočnoj će Hrvatskoj prevladavati sunčano, vjetar će biti slab. Najniža jutarnja temperatura između 18 i 21 °C, najviša poslijepodnevna oko 33 °C, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Središnja Hrvatska također će biti vruća i sunčana. Poslijepodne, uz umjeren razvoj oblaka, moguć je poneki pljusak i grmljavina, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Jutarnja temperatura između 18 i 20 °C, a najviša dnevna oko 33 °C.

U gorju će biti nešto svježije, s temperaturom između 16 i 19. Slično će biti i u unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu toplije, a poslijepodnevna temperatura između 33 i 35 °C, u gorskim krajevima od 27 do 31 °C. Prevladavat će sunčano, a poneki pljusak moguć je na krajnjem zapadu. Temperatura mora od 24 do 27 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će pretežno sunčano. Jutro će na moru biti toplo i vrlo toplo uz najnižu temperaturu od 24 do 26 stupnjeva, u unutrašnosti oko 19 stupnjeva Celzijevih, dok će danju biti vruće uz temperaturu od 33 do 36 °C.

Vruće i sunčano ostat će i na jugu Hrvatske. Jutarnja temperatura od 22 do 25 °C, najviša dnevna od 32 do 34 °C.

Od srijede će postati još toplije. U četvrtak i petak se očekuje temperatura od 35 stupnja Celzijevih, tek u gorju nešto niža. Krajem petka i u noći na subotu uz više oblaka moguća je češća kiša, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, koji će donijeti osvježenje.

I na Jadranu pretežno sunčano i vruće uz nerijetko vrlo tople noći te najvišu dnevnu temperaturu također oko 35 °C. Potkraj tjedna samo su ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina.

Kronervijestiinfo/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)