Home / Vijesti / BiH / Milorad Dodik tvrdi da postoji tajni plan za sabotažu izbora u BiH

Milorad Dodik tvrdi da postoji tajni plan za sabotažu izbora u BiH

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je kako postoji “tajni plan” čiji je cilj da se na području Banje Luke onemogući provedba općih izbora, koji su u Bosni i Hercegovini zakazani za 7. listopada.

Javni servis RTRS, koji je pod Dodikovom kontrolom, tijekom dana je kao ekskluzivu na svom portalu objavio njegovu izjavu o postojanju “dramatičnog plana da se 6. listopada od Banje Luke napravi grad-slučaj”.

Riječ je o izvatku iz šireg intervjua, a Dodik u njemu na konfuzan način tvrdi kako je netko dogovorio da netko otme, odnosno zauzme 50 kamiona koji bi uoči izbora trebali dovesti glasački materijal u Banju Luku.

Dodik se obračunava s pokretom Pravda za Davida

“Ako to ne prođe, oni bi 6. listopada organizirali miting kako bi na njemu nešto kao politički govorili. Onda će stranci u Sarajevu reći kako je to miješanje u izbornu šutnju, poništavaju se izbori u Banjoj Luci i samo se od Banje Luke pravi slučaj”, kazao je Dodik.

Iako u izvatku iz intervjua ne pojašnjava tko stoji iza navodnog scenarija, iz konteksta se da zaključiti kako se Dodik zapravo obračunava s pokretom Pravda za Davida, čiji pripadnici već mjesecima traže cjelovitu istragu o smrti mladića Davida Dragičevića, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci potkraj ožujka.

Davidov otac Davor je na jednom od okupljanja koja se i dalje svakodnevno održavaju na Trgu krajine u Banjoj Luci, zaprijetio kako neće biti izbora 7. listopada ukoliko se do tada ne otkrije tko je odgovoran za smrt njegova sina, za kojega tvrdi da je ubijen, odnosno da nije nastradao nesretnim slučajem kako kaže policija.

“U Banjoj Luci će sigurno biti održan veliki skup dan pred izbore”, potvrdio je Dragičević posljednji put 27. srpnja ističući da ga ne zanima izborna šutnja, ali i da mu ne pada na pamet tražiti dopuštenje za takvo okupljanje.

Dodik je ranije optužio Davora Dragičevića da politizira smrt svog sina i stavlja se u službu oporbenih stranaka.

Dragičević je takve optužbe odlučno odbacio tvrdeći kako je upravo aktualna vlast u RS-u predvođena Dodikom pokušala politički utjecati na tijek istrage s ciljem prikrivanja počinitelja ubojstva./index.hr/

 

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)