Home / Vijesti / BiH / Policajac iz RS-a kaznio navijača iz Hrvatske jer je na sebi imao “kockasti” dres

Policajac iz RS-a kaznio navijača iz Hrvatske jer je na sebi imao “kockasti” dres

“Vidio sam da je policijski automobil stao ispred kafića, ali sam ostao potpuno iznenađen kada je policajac krenuo prema meni, a još više kada mi je rekao da će me kazniti zbog remećenja javnog reda i mira, jer nisam ništa učinio”, ispričao je Dario Strašček iz Zagreba, prenosi 24sata.hr.

Jutro nakon što je Hrvatska pobijedila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva on je vozio dvije maloljetne kćerke na more. Išao je preko Bosne i Hercegovine te se zaustavio da popije kafu u Bosanskoj Kostajnici koja je dio Republike Srpske. Imao je na sebi dres hrvatske reprezentacije i zato je platio kaznu od 50 konvertibilnih maraka, što je otprilike 200 kuna.

“Policajac me pitao znam li gdje sam. Ja sam mu rekao da sam u Bosni i Hercegovini, a on je odgovorio da griješim, da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batina zbog hrvatskih obilježja. Rekao je da me zato mora kazniti. Kad sam sjeo u kafić neko me je prijavio policiji. Zaista nisam ni navijao, ni bilo koga na bilo koji drugi način provocirao. Mlađa kći mi se rasplakala, bilo je izuzetno neugodno”, prepričava Dario.

Policajac mu je još dodatno rekao da ga neće pustiti ako ne plati odmah i da će ići na sud pa je shvatio da je bolje odmah platiti kaznu.

“Uz to mi je naredio i da se odmah presvučem. Pokupio sam kćeri, obukao drugu majicu i odmah napustio grad. Ne mogu vjerovati da se to događa 2018. godine. Bojao sam se i za kćeri jer su mi iz drugih kafića neugodno i ružno dobacivali dok sam razgovarao s policajcem”, kaže Dario.

“Pripadnici MUP-a Republike Srpske će izvršiti provjere navoda i o svemu obavijestiti Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske”, kratko su kazali iz MUP-a RS.

24sata.hr/Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Stiglo pojašnjenje: Ko može zadržati dvojno državljanstvo u BiH

Državljanin BiH koji nije Hrvat ili nije bračni drug hrvatskog državljanina ne može zadržati državljanstvo …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)