Home / Vijesti / Regija / HRVATSKA – ENGLESKA 2:1 Hrvatska nakon produžetaka u finalu SP-a!

HRVATSKA – ENGLESKA 2:1 Hrvatska nakon produžetaka u finalu SP-a!

HRVATSKA je u finalu SP-a u nogometu! U polufinalu u Moskvi nakon produžetaka je s 2:1 pobijedila Englesku. Golove su za Hrvatsku zabili Perišić i Mandžukić. Za Englesku je strijelac bio Trippier. Hrvatska će u nedjelju za zlato igrati protiv Francuske.

Dvoboj na Lužnjikiju počeo je upravo onako kako su Englezi priželjkivali. Već u 5. minuti hrvatski kapetan Luka Modrić napravio je prekršaj na Deleu Alliju u opasnoj zoni, na 22-23 metra od vrata. Loptu je namjestio Kieran Trippier i desnicom preko živog zida pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Danijela Subašića, koji je loptu samo ispratio pogledom.

U tim trenucima Engleska je dominirala, stvarala šanse, igrala se s posve zbunjenom Hrvatskom. Nevjerojatno je što je promašio najbolji strijelac SP-a Harry Kane u 33. minuti. Pokraj uspavane hrvatske obrane primio je loptu, izašao sam pred Subašića i šutirao. Suba je to skinuo, ali se lopta odbila Englezu u noge. Bila je to matna situacija, ali je napadač Tottenhama s pola metra uspio pogoditi vratnicu i promašiti finale SP-a. Hrvatska je u prvom poluvremenu tražila rješenja preko bočnih pozicija, ali od ubačaja prema Mariju Mandžukiću, najčešće usamljenom između četvorice engleskih nogometaša, nije bilo velike koristi.

Do kraja poluvremena Englezi su imali puno više od igre, nizali su šanse, ali već tada je izgledalo kao da su zadovoljni jednim golom i kao da ne vjeruju da im Hrvatska može nauditi. O, kako su se prevarili. Kako ih je samo koštala arogancija!

U nastavku, gledali smo sasvim drugačiju utakmicu. U prvih 15 minuta drugog poluvremena Englezi su stvorili dvije opasne situacije pred našim vratima, ali u prvoj je Dejan Lovren skinuo loptu s glave Harryja Kanea, a u drugoj su Vida i Subašić zajedničkim snagama spriječili prodor i pokušaj ubačaja Sterlinga.

No od 60. minute počeo je pritisak hrvatskih reprezentativaca na zadnju obrambenu liniju Engleza, koja je počela sve više griješiti. Glavna prijetnja za Pickforda bio je čudesni Ivan Perišić. U 65. minuti njegov je udarac s 15 metara pogodio Kylea Walkera koji je tako spriječio pogodak. No u 68. minuti Hrvatska je došla do izjednačenja.

Englezi su stali, a igrači Zlatka Dalića kao da su dobili krila. Napadali su u valovima, govor tijela engleskih igrača govorio je da su preplašeni, a Ante Rebić i Ivan Perišić nevjerojatnom energijom razbili su protivnika. Igrala se 68. minuta kad se dogodilo ono što se moralo dogoditi. Šime Vrsaljko je ubacio s desne strane, Perišić se zabio u pet metara ispred čuvara i sjajnim udarcem je zabio Pickfordu. Bio je to početak kraja za Engleze i trenutak kad je valjda svima na svijetu bilo jasno da će Hrvatska u finale.

 

Perišić je večeras odigrao možda najbolju utakmicu u karijeri. Četiri minuta nakon gola sam si je stvorio super šansu, ušao je u kazneni prostor, šutirao je, a vratnica je spasila Engleze. Međutim, bila je to samo odgoda onog što se moralo dogoditi.

Rezultat 1:1 ostao je i nakon 90 minuta, pa su uslijedili produžeci, a u produžecima prvu prigodu imali su Englezi, i to 99. minuti. Trippier je izveo korner, a Stonesov udarac glavom zaustavio je Vrsaljko, koji je loptu izbio s gol-linije.

Krajem prvog produžetka (105+2) Perišić je ubacio nisku loptu u peterac, a Mandžukićev udarac nogom je obranio Pickford. U 108. minuti nova prilika za Vatrene. Rakitić je lukavo izveo korner za Brozovića, koji je iz trka opalio, ali pored gola.

I onda u 109. minuti, nakon loše reakcije engleske obrane, Perišić je glavom prebacio loptu do Mandžukića koji ljevicom zabija za pobjedu 2:1.

Tako će Hrvatska u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužnjiki igrati protiv Francuske, koja je u polufinalu dobila Belgiju 1:0. Za treće mjesto će 14. srpnja u Sankt Peterburgu igrati Belgija i Engleska.

Još jednom, Hrvatska je u finalu SP-a u nogometu!!!

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)