Home / Ličnosti / Ronaldo je potpisao za Juventus

Ronaldo je potpisao za Juventus

REAL MADRID je na svojoj službenoj stranici potvrdio da je Cristiano Ronaldo (33) potpisao za Juventus.

Njaseznacionalniji transfer u povijesti nogometa dogovoren je u utorak poslijepodne nakon što je Real pristao na Juventusovu ponudu od 100 milijuna eura koje će Talijani platiti u dvije rate. Visinu odštete potvrdio je i Juventus. Ronaldo je navodno odavno pristao na četverogodišnji ugovor od 30 milijuna eura po sezoni, a čekao se samo dogovor klubova oko odštete.

Juventusov predsjednik Andrea Agnelli jutros je otputovao u grčku Kalamatu gdje je Ronaldo na odmoru nakon SP-a kako bi se Portugalcem finiširao zadnje detalje ugovora. Za njim je krenuo i Ronaldov menadžer Jorge Mendes koji je četiri dana pregovarao s Florentinom Perezom, koji je dao zeleno svjetlo za Ronaldov odlazak.

Fantastični Portugalac je tako nakon devet godina napustio Real, koji ga je u ljeto 2009. godine doveo iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura. Ronaldo je u 438 utakmica za kraljevski klub zabio čak 451 gol, osvojio je dva prvenstva, četiri Lige prvaka, a u vitrini ima i pet Zlatnih lopti. S Realom je osvojio ukupno 16 trofeja, a zabio je 15 golova u 15 finala u kojima je igrao.

Još nije poznato kad će se Ronaldo pridružiti novom klubu ni da li će sudjelovati na turneji po Sjedinjenim Državama koja za Juventus počinje 23. srpnja. Prvu utakmicu za Juventus mogao bi odigrati upravo protiv Reala u sklopu International Champions Cupa koji se 4. kolovoza igra u Washingtonu.

Real se od Ronalda oprostio kratkom službenom objavom u kojoj između ostalog stoji:

“Danas se želimo zahvaliti igraču koji se pokazao najboljim na svijetu i koji je zauvijek obilježio naš klub i nogomet općenito. Osim po brojnim trofejima i golovima, Ronalda ćemo pamtiti kao primjer predanosti radu i klubu, profesionalizmu, odgovornošću i neviđenom talentu. Cristiano Ronaldo će zauvijek biti jedan od simbola Reala, a Real će uvijek biti njegov dom”.

Ronaldo je gotovo godinu i pol bio u tihom ratu s Florentinom Perezom i Realovom upravom. Portugalac je tražio da mu povećaj ugovor u razini onog kakve imaju Lionel Messi, Iniesta i Neymar. Govorili su mu da se još malo strpi zbog čega je prošlog ljeta umalo otišao u Manchester United, a na zimu je navodno odbio 100 milijuna eura po sezoni od neimenovanog kineskog kluba. Real ga je zadržao te i dalje odgađao s ponudom novog ugovora, a kad ih je Ronaldo prije par mjeseci stisnuo rekli su mu da za to nije vrijeme.

Cristiano je u tom trenutku izgubio svako strpljenje. Odradio je sezonu do kraja i nakon četvrte osvojene Lige prvaka je u mikrofone u mix-zoni rekao da mu je “bilo jako lijepo u Realu2 što je odmah podgrijalo priče o njegovu odlasku iz Madrida. Da ga zaista namjerava prodati, Real je obznanio i ukidanjem klauzule od milijarde eura, ali se Juventus u inicijalnim pričama o novoj Ronaldovoj destinaciji uopće nije spominjao.

U igri su bili Manchester United i PSG, a spominjao se i odlazak u MLS da bi se prije nekoliko tjedana kao opcija pojavio Juventus. Ronaldo je posebno emotivno doživio ovacije Juventusovih navijača kad je zabio škarice u Torinu u četvrtfinalu prošlosezonske Lige prvaka i navodno je u tom trenutku počeo razmišljati o odlasku u Torino što se na kraju priče i dogodilo./Index/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)