Home / Najave / Guardian analizirao Hrvatsku: Evo koje mane je našao Dalićevoj momčadi

Guardian analizirao Hrvatsku: Evo koje mane je našao Dalićevoj momčadi

ENGLESKI mediji su većinom sretni što njihova reprezentacija za finale Svjetskog prvenstva igra protiv Hrvatske.

Iako Englezi u polufinalu SP-a nisu bili od 1990. i dalje su jako optimistični i uvjereni su u prolaz dalje.

No dio tamošnjih medija ipak opreznije najavljuje dvoboj protiv Modrića, Rakitića i društva. Tako je Guardian objavio članak u kojem je detaljno opisao naše slabosti, a istaknuli su i dobre strane hrvatske nogometne reprezentacije.

Slabosti u prekidima dobro će doći Engleskoj

I Modrić je istaknuo tu slabost Hrvatske, iako ga nitko nije pitao o tome.

“Gledali smo utakmice Engleske, vidjeli smo da su jako dobri u borbi za ‘ničije lopte’, taj dio igre mi moramo popraviti”, rekao je veznjak Real Madrida.

Kasni pogodak Rusije otkriva puno slabosti Hrvatske. Pokazuje koliko Hrvatska ostavlja prostora protivniku. Sedam od deset igrača je u šesnaest metara, a stoje dosta duboko, niti jedan nije preblizu ruskih igrača. Dosta su lako pustili Fernandesa, a to nije jedini slučaj.

Nakon auta protiv Danske gol im je zabio Jorgensen. Imala je Hrvatska problema i protiv Islanđana, Ingason je pogodio prečku nakon ubacivanja iz kornera. No Domagoj Vida je nakon kornera zabio Rusima, a to je za nas upozorenje, ali Engleska je od 11 golova u Rusiji zabila pet nakon prekida.

Ivan Perišić ne čuva lijevu stranu.

Ivan Strinić je “žrtveno janje” hrvatske reprezentacije.

“Ja sam se naučio nositi s tim”, rekao je Strinić u jednom od intervjua. Svjestan je da kada nešto krene po zlu da se odmah prstom upire u njega. Rusi su pokušavali probiti Hrvate baš po njegovoj strani.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da je Hrvatska bila pod pritiskom Fernandesa, a takav pritisak protivnicima radi i engleski desni bek Trippier.

Strinić je dobio žuti karton pa je kasnije morao izaći. Perišić igra dosta napadački, a malo pruža u obrani i ostavlja lijevu stranu otvorenom. Tu je šansa za Englesku da preko Trippiera, Lingarda, Alija i Sterlinga donosi Hrvatskoj puno problema, stoji u tekstu Guardiana.

Modrić i Rakitić mogu sjajno voditi hrvatsku igru.

Modrić je igrač Real Madrida, Rakitić nastupa za Barcelonu.Hrvatska je kontrolirala posjed u četiri od pet utakmica, imali su protiv Rusije 65 posto loptu u nogama, što je velika zasluga Rakitića i Modrića.

Dalićeva dilema je kako posložiti vezni red da bi Modrić još više pokazao svoj talent. Dalić je znao igrati s Modrićem prema naprijed i to je upalilo, a protiv Rusije ga je povukao dublje kako bi igrao s još jednim napadačem.

Dalić je protiv Rusije ubacio Brozovića kako bi oslobodio Rakitića i Modrića. Hrvati će protiv Engleske krenuti u formaciji 4-3-3 ili 4-1-4-1, a Hendersonu će trebati velika pomoć kako bi zaustavio Rakitića i Modrića.

Prvi ozbiljan test za obranu Engleske?

Belgijci su igrali s rezervama, najbolji igrači su im sjedili na klupi. Kolumbija je bila bez Jamesa, a švedski napadači nisu zabili gol na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska možda nije moćna u napadu kao Belgija ili Francuska, ali ima talentirane napadače, bit će to ozbiljan test za englesku obranu.

Kramarić može igrati na svakoj poziciji u napadu, puno je bolji igrač nego što je bio u Leicesteru.

Mandžukić na terenu daje sve od sebe, Perišić je bio blizu potpisa s Manchester Unitedom prošlog ljeta, može stvoriti velike probleme. Rebić je brz i direktan. Sva četvorica su igrala protiv Rusa, no Dalić neće tako započeti protiv Engleza zbog praznog prostora u vezi. Bit će to veliki testovi za engleske bočne igrače, Younga i Trippera, piše engleski Guardian.

Guardian/Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)