Home / Ličnosti / LOVA DO KROVA-Šeik Mohammed bin Rashid poklanja svakom građaninu Bosne i Srbije po 1.000 eura u gotovini

LOVA DO KROVA-Šeik Mohammed bin Rashid poklanja svakom građaninu Bosne i Srbije po 1.000 eura u gotovini

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan odlučio je da do kraja decembra lično uruči svim građanima Srbije i Bosne kovertu sa po 1.000 eura i time u narodu učvrsti stav o njemu kao spasiocu , a koji je prethodnih mjeseci provijavao među političarima, medijima i građanima.

Šeik je, kako saznaje Njuz, uvidio kolika je odgovornost na njemu, te je odlučio da ne iznevjeri građane i, osim kredita i investicija koje će se uskoro sliti u našu zemlju, preduzme konkretne korake kako bi svaki građanin već do kraja ovog meseca mogao da osjeti boljitak.

– Šeik Muhamed će svakom domaćinstvu dati 1.000 eura po ukućaninu. Apelujemo na građane da budu strpljivi jer šeik i njegovi saradnici neće moći odjednom da stignu do svih, ali će do kraja decembra svaki građanin dobiti svojih 1.000 eura – rekao nam je ministar koji je želio da ostane anoniman.

Građani će, kaže naš sagovornik, osim novca koji će dobiti, moći kod šeika na licu mesta da konkurišu svojim projektima za povoljne kredite i time promijene sliku da naša država nema dovoljno dobrih projekata u koje bi arapski finansijeri mogli da ulože novac.

-Svako ko ima projekat ili više njih, moći će da ih odmah predaju šeiku. Apelujemo da građane da projekti budu odštampani i ukoričeni, sa fontom Tajms Nju Roman veličine najmanje 12. Motivaciono pismo i CV se podrazumevaju – poručio je sagovornik Njuza.

Kada akcija sa podelom novca bude realizovana, Srbija i Bosna  će praktično dobiti sedam milijardi eura bespovratnih sredstava, ojačaće valute i kupovna moć, a samim tim i standard građana.

-Ove godine nećemo morati da se bavimo predviđanjima da li će se i koliko novca  sliti iz dijaspore i koliko će gastarbajtera doći u domovinu tokom praznika. Ako im nije moranje, ne moraju ove godine da se cimaju, taman mogu da štede novac i sledeće zime pomognu svojoj državi većim iznosima nego do sada – zaključio je sagovornik Njuza.

Ovo su sve puste maštarije koje su objavljene na jednom portalu u komšiluku i odraz su našeg teškog stanja.Nemojte vjerovati ovakvim objavama i smatrajte to šalom i humorom!!

 

NJUZ/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)