Home / Ličnosti / RONALDO U JUVENTUSU: Glavešine Juvea u Madridu, CR u Torinu prekosutra, evo tko će ga plaćati

RONALDO U JUVENTUSU: Glavešine Juvea u Madridu, CR u Torinu prekosutra, evo tko će ga plaćati

CRISTIANO RONALDO je na korak, bolje reći koračić od prelaska u Juventus, pišu talijanski, portugalski i španjolski mediji.

Beppe Marotta, izvršni predsjednik Juventusa, i Fabio Paratici, sportski direktor prvaka Italije, lete u Madrid na zaključenje pregovora, javlja Mediaset.

Talijanski mediji već pišu i da će legendarna sedmica Manchester Uniteda, Reala i Portugala predstavljanje kao igrač Juventusa imati u Torinu 7. srpnja, dakle za samo dva dana.

Ispred Santiago Bernabeua dežuraju novinari koji čekaju sastanak Realovog predsjednika Florentina Pereza i Ronaldovog menadžera Jorgea Mendesa. Naravno, tema je kako konkretizirati i što bezbolnije raskinuti suradnju koja traje devet godina i koja, suprotno svim obostranim izljevima ljubavi i obećanjima, neće biti doživotna.

Marca piše kako je definitivni razlaz Reala i Ronalda dogovoren na sinoćnjem sastanku Pereza, njegove desne ruke Josea Angela Sancheza i agenta Mendesa.

Portugalski Record na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja navodi da će konačan dogovor između Reala, Juventusa i Ronalda biti postignut idućih sati, a da će ubrzo zatim transfer biti i službeno potvrđen. Juventus će Realu platiti 100 milijuna eura odštete, a Ronaldo će za svaku od četiri godine ugovora dobiti po 30 milijuna eura.

Ronaldo u ugovoru s Realom, koji je krajem 2016. potpisao do ljeta 2021., ima otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali i potpisano jamstvo da će ga klub pustiti za 100 milijuna eura ako ne prelazi “izravnom rivalu”.

Iako je Real s Juventusom lani igrao finale Lige prvaka i napeto “finale prije finala” u četvrtfinalu natjecanja ove godine, taj klub očito ne spada u navedenu kategoriju.

Portugalci pišu kako će Ronalda novi klub plaćati zahvaljujući “kućnom” proizvođaču automobila.

Fiat će uskočiti formalno kao Ronaldov sponzor pa će CR, osim s Juventusom, potpisati ugovor i s ovom tvrtkom.

Juve ne može platiti Ronalda bez da naruši pravila financijskog fair playa jer Portugalac će zarađivati čak četiri puta više od trenutno najplaćenijeg igrača Gonzala Higuaina.

Ali to će se pravilo zaobići zahvaljujući Fiatu, koji će godišnje davati onoliko koliko je potrebno preko Ronaldove formalne plaće u klubu kako bi njegova primanja dosegnula 30 milijuna eura godišnje.

Razmatrala se opcija prema kojoj bi Ronalda u Juventusu ovako sponzorirao klupski proizvođač opreme Adidas, ali s obzirom na to da je buduća zvijezda Juvea sinonim za Nike, to ipak nije moguće.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)