Home / Vijesti / BiH / Saudijska Arabija donira dva miliona maraka Bosni i Hercegovini za projekat u ova DVA GRADA

Saudijska Arabija donira dva miliona maraka Bosni i Hercegovini za projekat u ova DVA GRADA

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas će biti potpisani ugovori kojima će Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije donirati dva miliona američkih dolara za završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije „Kula“ u Mrkonjić Gradu i „Teufik Buza Tufo“ u Visokom.

Ugovori će biti potpisan sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Sredstva, koja će biti utrošena za nastavak finansiranja projekta „EXPLODE+“, omogućiće provedbu neophodnih infrastrukturnih i sigurnosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

Ovaj projekat, kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a.

Radi se o nastavku projekta “EXPLODE” kojeg je od 2013. godine finansirala Evropska unija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

SB/PD.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)