Home / Ličnosti / Ovaj dječak sa fotografije danas je najljepša žena u Španiji (VIDEO)
A27181DD-4525-41F6-8C33-D461278663A8

Ovaj dječak sa fotografije danas je najljepša žena u Španiji (VIDEO)

Pre šest godina, Španija je ukinula zabranu kojom je transrodnim osobama bilo onemogućeno da se takmiče na izborima lepote

Pobedom na takmičenju za Mis Univerzuma Španije, Anhela Ponce (26) je ušla u istoriju, jer je prva transrodna osoba koja je ponela krunu na izboru lepote, ali i prva koja će se takmičiti za Mis Univerzuma sveta.

Anhela je na svom Instagram profilu posle pobede napisala da je njen cilj da afirmiše ljude da više uvažavaju i poštuju različitosti, ne samo za LBGTQ+ zajednicu, već za ceo svet.

Pre šest godina, Španija je ukinula zabranu kojom je transrodnim osobama bilo onemogućeno da se takmiče na izborima lepote, tako da će Anhela, osim što je pobedila na nacionalnom takmičenju, ove godine imati priliku da učestvuje i na izboru za Mis Univerzuma sveta.

Anheli, koja je rođena kao dečak u Sevilji, ovo nije prvo takmičenje na izboru lepote, jer je pre tri godine učestvovala na izboru za Mis Španije, na kome je predstavljala svoju pokrajinu Kadiz.
Telegraf.rs/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

pe

GRČKA OTVORILA KARTE: “Rusija je primjer nepoštovanja i nerazumijevanja svijeta, oni su…”!

Ministarstvo vanjskih poslova Grčke u srijedu navečer je kao “primjer nepoštovanja” i “nerazumijevanja svijeta” ocijenilo izjavu predstavnice …

Loading...