Home / Kompanije i Tenderi / Kinezi koriste dronove u poljoprivrednoj proizvodnji
DRONE1

Kinezi koriste dronove u poljoprivrednoj proizvodnji

Ono što je do juče bilo nezamislivo danas je moguće i vrlo praktično a ujedno nemjeljivo  isplativo.

Kinezi u poljoprivrednoj proizvodnji koriste već razvijen novi (Dron)sistem raspršivanja pesticida i razne prihrane  za poljoprivredne kulture.

Za korištenje u Agrokulturi u ovom primjeru je korišten

DJI MG-1S – Agricultural Wonder Drone

Pogledajte VIDEO:

Ono koliko se ulagalo u ljudske resurse i vrijeme koje je bilo potrebno da ljudi prodju kroz parcele sa ručnim pumpama jer je za neku proizvodnju gotovo nemoguće koristiti tehniku vozila .Na strmim dijelovima na primjer  gdje su usjevi.Za takva područja su idealni dronovi koji  iz zraka tretiraju usjeve prskalicama .

Zbog male nosivosti koriste se češće te koriste posebne dronove koji mogu da ponesu vise kemikalija za prskanje.

Ovo je jedan veliki inovativni korak gdje su mogućnosti nezamislive obzirom da tehnologija dronova pojeftinjuje zbog sve masovnije proizvodnje a naravno i konkurencije koja pomaže da proizvodi budu konkurentni i inovativni.

Jako pozitivna kretanja na ovom polju se dešavaju već niz godina otkako su se dronovi pojavili .Letjelice koje su sad jako pristupačne se koriste u sferama u kojima se nije moglo ni zamisliti da će sve ici u pravcu najmodernije tehnologije.

DRONE

Ostaje nam da vidimo i naravno pratimo kako će se tehnologija dronova razvijati dalje i da li ćemo u budućnosti imati privatne dronove za prijevoz .VIDJEĆEMO!!

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

pe

GRČKA OTVORILA KARTE: “Rusija je primjer nepoštovanja i nerazumijevanja svijeta, oni su…”!

Ministarstvo vanjskih poslova Grčke u srijedu navečer je kao “primjer nepoštovanja” i “nerazumijevanja svijeta” ocijenilo izjavu predstavnice …

Loading...