Home / Vijesti / BiH / SUTRA DAN ‘D’ A VLADA NEMA PLAN ‘B’: Ko je jači Bojovnik ili Gazija!?

SUTRA DAN ‘D’ A VLADA NEMA PLAN ‘B’: Ko je jači Bojovnik ili Gazija!?

Kako redakcija našeg portala doznaje od izvora bliskog Vladi Unsko-sanskog kantona, sutra će SDA krenuti u novi pokušaj smjene Izeta Mustafića, direktora Radio televizije Unsko-sanskog kantona.

Ovo će biti samo jedan u nizu pokušaja da se smjeni ‘nepodobni’ direkor koji je inače SDA kadar, a postavi poslušnik koji će ovaj javni medijski servis staviti u službu jedne stranke a to je SDA, a kako neslužbeno doznajemo od našeg izvora u Vladi USK, tačnije u službu samo jednog čovjeka – Asima Kambera (SDA) federalnog zastupnika iz Sanskog Mosta.

Da se nešto čudno dešava u vezi cijelog ovog slučaja sa kantonalnom televizijom, govori u prilog i vijest o nedavnoj ostavci Farke Hodžića Hodže na sve funkcije u DF USK, inače također iz Sanskog Mosta.

Prema informacijama kojima raspolaže naš izvor u Vladi USK, čije otkrivanje identiteta bi ugrozilo njegovu poziciju u Vladi i SDA, cijelu kampanju rušenja rukovodstva Radio televizije USK pokrenuo je Asim Kamber (SDA) koji želi da najjači kantonalni medij stavi pod svoju kontrolu.

Uprkos upozorenjima od kantonalnog tužilaštva upućenih Asimu Kamberu (SDA) u vezi nezakonitih postupaka zbog kojih je ovaj SDA političar nedavno bio pretresan i saslušavan, Kamber se ne pometa i nastavlja dalje. On i nema drugog izbora kaže naš izvor u SDA i Vladi USK, jer je svijestan da u slučaju Đevada Muslimovića kojemu se sudi zbog Unsko-sanski šuma, lako i on može pasti, zbog čega je krenuo u ‘medijsku invaziju’ na pravosudne institucije, policiju i opoziciju u Unsko-sanskom kantonu.

Kambera treba shvatiti ozbiljno, tvrdi naš izvor, jer to nije obični političar već iskusni politički mačor koji se neće tako lako dati pravosuđu i opoziciji zbog čega u vezi s njegovim slučajem treba imati kvalitetnu i pravovremenu strategiju.

Izet Mustafić je dokazani patriota i branitelj domovine, za čiju slobodu je njegov brat položio vlastiti život i posthumno dobio odlikovanje ‘Zlatni ljiljan’ dok je njegov drugi brat koji je također aktivno učestvovao u odbrani BiH i Krajine, nedavno umro.

Asim Kamber je čovjek sa velikom flekom u karijeru koja ga prati gdje god da dođe. Njemu se spočitava da je politički uništio generala Mehmeda Alagića, vršeći razne oblike pritisaka na njega, zbog čega je general zapao u loše zdravstveno stanje i umro. Ne mora njegova smrt imati nikakve veze s tim pristiscima, ali je zasigurno otežala zadnje godine života generala Alagića. Pored toga, postoje i vjerodostojni podaci o Asimu Kamberu kao pripadniku jedinica Hrvatske vojske, kao i to da je njegova supruga Zerina Kamber, rođena Lasić, ratna sekretarica (tajnica) hrvatskog ministra obrane Gojka Šuška u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske “MORH-u”, iz perioda agresije Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu. Sasvim je jasno da se te veze nikada ne mogu prekinuti i da uvijek postoji osnovana sumnja o saradnji Kambera sa hrvatskom politikom.  Asim Kamber je od strane AID-a, već 1997. godine prepoznat kao “Hrvatska obavještajna pozicija u BiH”, ali je dokument, poslan iz AID-ove kancelarije u Sanskom Mostu, u centralu AID-a u Sarajevu, gdje se zna da je stigao, bukvalno nestao, dok su
originale Sanjani sačuvali i objavili ga cijelom svijetu.

Da li će sutra pobjediti Bojovnik ili Ljuti Krajišnik i Gazija!?

Izvor:Pričaj.net

prenosi:Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)